Akşener: Devlet depremzedelere yardım yapmıyor

Adıyaman'da incelemelerde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, devletin depremzedelere yardım yapmadığını ileri sürdü ve iktidara gelince kendilerinin depremzedelere yardım yapacağını savundu.
Mevlüt Peker
|
30 Mart 2023, Perşembe - 19:41
Akşener: Devlet depremzedelere yardım yapmıyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da ziyaretler gerçekleştirdi. Akşener, kentteki temasları kapsamında partisinin Adıyaman Kriz Merkezi'ni ziyaret etti ve daha sonra bir çadır kenti ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Gölbaşı ilçesinde incelemelerde bulunan Akşener, burada Tokat Valiliği tarafından depremzedelere yönelik kurulan Tokat Çarşısı'nı gezerek, alışveriş yaptı.

Akşener, yaptığı açıklamada, Hatay ve Kahramanmaraş'taki incelemelerinin ardından Adıyaman'daki depremzedelerin sorunlarını dile getirmek için kente geldiğini belirtti. AFAD, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler tarafından Adıyaman ve diğer kentlerde kurulan çadır kentlere dikkat çeken Akşener, gıda konusunda bir sorun olmadığını ancak hijyen konusunda ciddi sorunlar olduğunu söyledi. Özellikle banyo ve temizlik konularında kadınlar açısından büyük sorunlar yaşandığını belirten Akşener, Adıyaman'ın arka sokaklarını da gezerek gözlemlerde bulunduğunu ve evi yıkılmış, enkazı olan ve çadırlarda yaşayan insanlar için devlet, STK'lar veya siyasi yapıların yardımlarından uzak olan birimlerin bulunduğunu ifade etti.

Akşener, eksikliklerin varlığına dair kamuoyu ile paylaşacağını ve eğer bu eksikliklerin giderilmediği takdirde seçimlerden sonra iktidara geldiklerinde bütün bu sorunları gidereceklerini söyledi. Bir gazetecinin Sayın Erdoğan'ın kendisiyle ilgili açıklaması hakkındaki sorusuna ise Akşener, "Demirden korksak trene binmezdik. Dolayısıyla ben buradayım. Adresim belli." şeklinde cevap verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077055/aksener-devlet-depremzedelere-yardim-yapmiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.