Üniversitelerde hibrit eğitim bugün başladı

Kahramanmaraş merkez üssü olan depremlerin ardından tüm ülkede uzaktan eğitim kararı alınmıştı. Bugün itibariyle üniversitelerde yüz yüze eğitim başlıyor.
Onur Çetinkaya
|
03 Nisan 2023, Pazartesi - 09:08
Üniversitelerde hibrit eğitim bugün başladı

6 Şubat'ta meydana gelen afetin sonrasında başta 11 il olmak üzere üniversitelerde eğitim ve öğretimde düzenlemeye gidildi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemine ilişkin yeni kararları açıklamak üzere basın toplantısı düzenledi.

Özvar, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıkladı.

Eğitim başladı 

Bugünden itibaren yeniden başlayacak yüz yüze eğitim seçeneği için gerekli düzenlemeleri yapan üniversiteler, senatolarda bir dersin hem uzaktan öğretim ile hem de yüz yüze verilebilmesine ilişkin detayları belirledi.

Bu kapsamda isteyen öğrencilere sınıflarda uzaktan eğitimin yanı sıra yüz yüze eğitim tercihi de sunulacak. Derslere yüz yüze katılamayan öğrenciler için de eş zamanlı çevrim içi veya eş zamanlı olmayan çevrim dışı uzaktan öğretim yöntemleri kullanılabilecek.

Çevrim içi ders 

Bazı üniversiteler ise öğrencilerine yüz yüze eğitim imkanı verirken çevrim içi ders tercihinde bulunan öğrencileri için eş zamanlı olmayan uzaktan öğretim yöntemlerini de kullanabilecek.

Çevrim içi dersleri takip edemeyen öğrencileri için yüz yüze derslerdeki ders materyallerini ve sesli anlatımları daha sonra izlenmek üzere kayıt altına alan üniversiteler de eş zamanlı olmayan bazı uzaktan öğretim yöntemlerini uygulayabilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077413/universitelerde-hibrit-egitim-bugun-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.