Türkiye, Rusya, İran ve Suriyeli bürokratlar Moskova’da toplandı

Türkiye, Rusya, İran ve Suriye’nin dışişleri bakan yardımcıları, Türkiye ve Suriye ilişkilerinin normalleşmesini değerlendirmek için Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya geldi.
Zeliha Demirci
|
04 Nisan 2023, Salı - 01:24
Türkiye, Rusya, İran ve Suriyeli bürokratlar Moskova’da toplandı

Türkiye, Rusya, İran ve Suriye’nin dışişleri bakan yardımcıları, Türkiye - Suriye ilişkilerinde normalleşmenin sağlanması için Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya geldi.

Dört ülkenin dışişleri bakan yardımcılarının bir araya geldiği görüşmede Türkiye adına Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, Suriye adına Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayman Susan, İran adına Dışişleri Bakanı’nın Siyasi İşler Danışmanı Ali Asgar Hacı ve Rusya adına Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov katıldı. Dört ülkenin dışişleri bakan yardımcısının bir araya geldiği görüşme öncesinde  Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Türk, İran ve Suriye dışişleri bakan yardımcılarıyla ikili görüşmeler yaptı.

Rus basınının geçtiği haberlerde, görüşmede Türkiye Dışişleri Bakanı ile Suriye Dışişleri Bakanı arasında ikili görüşme gerçekleştirilmesine dair yer ve takvimin ayarlanması konusunun ele alındığı belirtildi. 40 dakikaya yakın süren dörtlü görüşme sonrası heyetler Rusya Dışişleri Bakanlığı konutundan ayrılırken, dörtlü görüşmenin yarın da sürmesi öngörülüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077539/turkiye-rusya-iran-ve-suriyeli-burokratlar-moskovada-toplandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.