Alparslan Kuytul kimdir?

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın manevi lideri Alparslan Kuytul kimdir? Koray Sarısaçlı'nın kaçırılmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Alparslan Kuytuk nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
04 Nisan 2023, Salı - 15:51
Alparslan Kuytul kimdir?

Alparslan Kuytul, 20 Ağustos 1965 yılında Adana'nın Karataş ilçesinde dünyaya geldi. Kuytul, eğitimini Çukurova Üniversitesi Mimarlık- Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü tamamlayarak mezun oldu. Daha sonra Kuytul,   Mısır’da El-Ezher Üniversitesinde Şeriat Fakültesi İslâm Hukuku bölümünü tamamlayarak mezun oldu. Kuytul, Mısır'da okuduğu dönemde ' Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nı kurmuştur. Kuytul internet üzerinden yayın yapmakta olan Furkan TV'nin sahibidir. Ayrıca Kuytul, 2011 yılından beri Furkan Nesli dergisinde başyazarlık yapmaktadır. 

Tutuklama kararı

Alparslan Kuytul,  30 Ocak 2018'de gözaltına alınarak, "Suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarından  8 Şubat 2018'de tutuklandı ve aynı yıl  Temmuz 2018'de "terör örgütlerine destek vermek" suçundan hakkında bir dava daha açıldı. Kuytul 2019'un Aralık ayında tahliye edildi ve yargılandığı davada 3 yıl sonra çıkan kararla beraat etti. 

9 Mayıs 2022 tarihinde Adana Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tekrar tutuklanan ve Ağrı Cezaevi'nde hücreye konulan Kuytul'a, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak", "nitelikli yağma", "cebir, şiddet ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "kasten yaralama" suçlamalarından 38 yıl 6 aya kadar hapis talep ediliyor

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077617/alparslan-kuytul-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.