Ali İhsan Arslan: Bu davranışlar cezasız kalmayacak

AK Parti Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan, Adana'da polislerin göstericilere orantısız güç kullanmasıyla ilgili yaptığı paylaşımda "Eski Türkiye’yi çağrıştıran bu çirkin davranışlar cezasız kalmayacaktır" dedi.
Ankara Masası
|
21 Mart 2022, Pazartesi - 13:55
Ali İhsan Arslan: Bu davranışlar cezasız kalmayacak

AK Parti Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan, Adana'da Furkan Vakfı üyeleri tarafından düzenlenen eyleme polisin sert müdahale etmesine tepki gösterdi.

"Cezasız kalmayacaktır"

Arslan yapılanların cezasız kalmayacağını vurgularken "Adana’da gösteri hakkını kullanma bahanesi altında yapılan provokasyonları tasvip etmemekle birlikte olaylara müdahalede orantısız şiddet kullanımını hiçbir surette mazur göremeyiz. Olayla ilgili derhal soruşturma açılması bu husustaki hassasiyetimizin en somut göstergesidir.  Tahrik ve provokasyon karşısında dahi olaylara müdahalede yasal sınırların ötesine geçilmemesini sağlamak, kolluk güçlerimizin, bürokratların ve biz siyasilerin aslî vazifesidir. Orantısız şiddeti kınıyoruz. Eski Türkiye’yi çağrıştıran bu çirkin davranışlar cezasız kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Furkan Vakfı, 8 tutuklu üyesi için Adana'da düzenlediği eyleme polis sert müdahale etmişti. Müdahale sırasında yaralananlar olmuştu. Vakfın kurucusu Alparslan Kuytul ise sığınağa saklanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1376054/ali-ihsan-arslan-bu-davranislar-cezasiz-kalmayacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.