Hatay’ta yıkılan sitenin yapı müteahhidi tutuklandı

Hatay'da 72 kişinin enkazı altında can verdiği sitenin yapı müteahhitlerinden biri tutuklandı.
Mevlüt Peker
|
04 Nisan 2023, Salı - 19:41
Hatay’ta yıkılan sitenin yapı müteahhidi tutuklandı

İlki 7,7 ve ikincisi 7,6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'da bulunan “Erdoğan Premium City” isimli sitenin yıkılması sonucu 72 kişi yaşamını yitirmişti. Erdoğan Premium City'nin yapı müteahhitlerinden Uğur Keçecioğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu, Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesi ve Elbistan ilçesi merkezli 6 Şubat meydana gelen depremlerde yıkılan binalardaki can kaybı ve yaralanmalara ilişkin kusurları tespit edilenlere yönelik soruşturmalarına devam ediyor.

Bu çerçevede, Hatay ilinin Antakya ilçesine bağlı Odabaşı Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi'nde yıkılan ve enkazı altında 72 kişinin yaşamını yitirdiği Erdoğan Premium City ile ilgili Erdoğan Premium City’nin yapı müteahhitlerinden Uğur Keçecioğlu’na gözaltı uygulandı.

Uğur Keçecioğlu, çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

Haklarında yakalama kararı verilen Erdoğan Premium City’nin diğer yapı müteahhitleri Onur Keçecioğlu ile Mustafa Erdoğan Keçecioğlu ve yapı denetim sorumlusu Ali Ender Satmaz'ın da güvenlik güçleri tarafından arandığı bildirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077635/hatayta-yikilan-sitenin-yapi-muteahhidi-tutuklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.