YSK üyeleri deprem bölgesinde

Yüksek Seçim Kurulu üyeleri afetin yaşandığı il ve ilçelerde seçimlerin sağlıklı yürütülmesi için incelemelerde bulunmak üzere deprem bölgesine gitti.
Onur Çetinkaya
|
05 Nisan 2023, Çarşamba - 13:18
YSK üyeleri deprem bölgesinde

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri süreci, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler nedeniyle yeni önlemler altında yürütülüyor.

Yüksek Seçim Kurulu, üyeleri deprem bölgesindeki il ve ilçe seçimin sağlıklı yapılabilmesi için harekete geçti. Üyeler yeniden bölgeye gitti. Kurul üyeleri Gaziantep, Nurdağı, İslahiye ve Hatay'da incelemelerini sürdürecek.

14 Mayıs seçimleri için, çadırlar, konteyner kentler, yurtlar ve karavanlar adres olarak gösterildi. Bölgedeki ilçe seçim kurullarının kararıyla buralara sandık kurulabilecek. Seçim öncesi son eksikler tespit edilerek, hızla giderilmesi sağlanacak.

Yüksek Seçim Kurulu üyeleri 6 Şubat'ta meydana gelen afetin ardından 30 kişilik bir heyeti 11 ili kapsayan bölgeye göndermişti. Öte yandan 96 milletvekilini kapsayan Afet bölgesinde Yaklaşık 9 milyon seçmen bulunuyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077714/ysk-uyeleri-deprem-bolgesinde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.