Selçuk Özdağ: “Bir ay önceki yapılacak seçimi, erken seçim kabul etmeyiz”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, gelecek yıl Mayıs’ta yapılacak bir seçimi erken seçim kabul etmeyeceklerini söyledi. Bunun Yüksek Seçim Kurulu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına engel çıkarma olasılığına karşı bir önlem olacağına işaret eden Özdağ “ya Kasım’da ya da zamanında seçim” mesajı verdi.
Ersin Küçükbarak
|
03 Ekim 2022, Pazartesi - 16:20
Selçuk Özdağ: “Bir ay önceki yapılacak seçimi, erken seçim kabul etmeyiz”

Selçuk Özdağ, Ankara Masası Gündem programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in canlı yayın konuğu oldu.

“Hadi gelin Kasımda yapalım seçimi, 6 Kasım’da, 13 Kasım’da yapalım. Biz size oy verelim, hep beraber diyelim ki erken seçim” ifadesini kullanan Özdağ, “Öteki erken seçim değil, o durumdan vazife çıkartmak demek” şeklinde konuştu.

Özdağ, Mayıs’ta bir seçimi muhalefetin kabul etmemesi halinde iktidarın “bakın seçimden kaçıyorlar” mesajı vereceğine ve kendilerini zorlayacağına işaret etti.

“Erdoğan, YSK’nın kararına rağmen aday olursa onu da şikayet ederiz”

“Yüksek Seçim Kuruluna güvenmiyorlar, çünkü sayın Erdoğan’ın 101. Madde var anayasada. Bu 101. Madde nedeniyle iki defadan fazla aday olamaz. İki defa aday olmuştur. Unutmuşlar bunu. Şimdi Mustafa Şentop ara sıra, biraz önce meclis başkanından bahsettiniz. Ara sıra, anayasa profesörü olarak, şöyle yorumluyorum diyor; kesinlikle değişiklik yaptık, iki defa aday olabilir diyor. Nerede yaptınız değişikliği? Senin okuma yazman yok herhalde. Sen bizi salak mı zannediyorsun, ahmak mı zannediyorsun, balık hafızalı mı zannediyorsun? Bizim okumamız, yazmamız var. Anayasayı yorumlayacak kadar da zekamız var bizim. Sayın Erdoğan, YSK’nın kararına rağmen aday olursa onu da şikayet ederiz meydanlarda.”

“Bir ay önceki yapılacak seçimi, erken seçim kabul etmeyiz”

“ Seçim zamanında yapılacaktır deriz. Bir ay önceki yapılacak seçimi, erken seçim kabul etmeyiz. Gereğini de yaparız. Çıkarız meydanlarda, tek tek YSK üyelerini bir yandan vatandaşımıza şikayet eder, anayasayı deldi bunlar deriz.”

“Recep Tayyip Erdoğan’ı bu kadar oyuna gelmeden de yeneriz”

“ Bir yandan da, Recep Tayyip Erdoğan’ı bu kadar oyuna gelmeden de yeneriz. Yenerek göndermek istiyoruz sayın Erdoğan’ı. Sayın Erdoğan kesinlikle aday olmalı. Ve aday olduktan sonra çıkaracağımız aday da zaten, sosyal demokratlardan, sosyalistlerden, ortanın solundan, milliyetçilerden, ulusalcılardan, Atatürkçülerden, dindarlardan, muhafazakarlardan, herkesten oy alacağız. Türkiye’deki ideolojik katmanlar olarak söylüyorum. Ve seçileceğiz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1815417/selcuk-ozdag-bir-ay-onceki-yapilacak-secimi-erken-secim-kabul-etmeyiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.