BBP Genel Başkanı Destici'den Akşener'e eleştiriler

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in grup toplantısında mermi kovanı fırlatmasına tepki göstererek, "TBMM çatısı altında, grup kürsülerinde, mermi kovanlarıyla, mafya üslubuyla racon kesmeye çalışmak Gazi Meclis'imize ve Meclis'imizin sorumlu olduğu tek merci olan aziz milletimize hakarettir." dedi. Akşener'in şehitleri istismar ettiğini belirten Destici " Bu isimleri istismar etmeye utanmıyor musun? Yüzün kızarmıyor mu?" şeklinde konuştu.
Ankara Masası
|
07 Nisan 2023, Cuma - 12:19
BBP Genel Başkanı Destici'den Akşener'e eleştiriler

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM'de dün gerçekleştirdiği basın toplantısında  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in grup toplantısında mermi kovanlarını fırlatmasına tepki gösterdi.

"TBMM'de çok çirkin bir hadiseye şahit olduk" ifadelerini kullanan Destici "İstanbul'da bir adli vakanın bütün detayları ayrıntıları ile ortaya çıkmasına rağmen olabilecek en hukuksuz, en çirkin ve en ucuz şekilde sözde devletin, partilerine komplo kurduğu iftirasıyla milletin kürsüsünden istismar edilmesini şiddetle kınıyorum." dedi.

" Yüzün kızarmıyor mu?"

Meral Akşener'e seslenen Destici "Hanımefendi senin partinin camının kırılmasıyla, milletimizin ve tüm Türk milliyetçilerinin, ülkücülerin kalbinde yaşattığı Ömer Halisdemir'in, Recep Haşatlı'nın ne alakası var? Sen kimsin, Recep Haşatlı kim, Ömer Halisdemir kim? Şehitlerimizle senin müflis siyasi manevralarının ne alakası var? Bu isimleri istismar etmeye utanmıyor musun? Yüzün kızarmıyor mu? PKK ile anlaşma yapmış bir siyasi organizasyonun içinde seçime giriyorsun, bir de utanmadan şehit istismarı yapıyorsun. Senin ortağının elinde 40 bin cinayetin ve binlerce şehidin kanı var. Hangi biri için mermi edebiyatı yaptın? Resmi olmasa da fiili olarak ortaklık yaptığın HDP'nin ya da Yeşil Sol ittifakın, sadece PKK da yok orda. 12 Eylül öncesi şehit edilen binlerce ülkücünün katili, senin şu anda aynı cumhurbaşkanı adayını desteklediğin Yeşil Sol ittifakın içinde. Dev-Sol orada, Dev-Genç orada, DHKP-C’liler orada, TİKKO’cular orada, TKP’liler orada. Sen eğer orada samimiysen onlara bir tavır koy. Benim ülkücü şehitlerin kanını elinde tutanlarla işim olmaz, onların cumhurbaşkanı adayına oy vermem de. Çık bunları açıkla." şeklinde konuştu.

"Şehitlerimizi istismardan uzak durmalarını tavsiye ediyorum"

Destici sözlerine şöyle devam etti:

"TBMM çatısı altında, grup kürsülerinde, mermi kovanlarıyla, mafya üslubuyla racon kesmeye çalışmak Gazi Meclis'imize ve Meclis'imizin sorumlu olduğu tek merci olan aziz milletimize hakarettir. Her kelimesi, her mimiği, kötü birer karikatüre benzeyen üslup Türk milliyetçiliğine de Türk milliyetçilerine de ait değildir. Söz konusu ifadeleri, üslubu, ifadelerin ve üslubun sahiplerini kınıyor, hepsini şehitlerimize saygılı olmaları konusunda uyarıyorum. Şehitlerimizi istismar etmekten uzak durmalarını tavsiye ediyorum. Samimilerse samimiyetlerini göstersinler."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077963/bbp-genel-baskani-desticiden-aksenere-elestiriler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.