Muharrem İnce'den ''10 Nisan Laiklik Günü'' paylaşımı!

Muhrrem İnce, sosyal medya hesabından 10 Nisan Laiklik Günü'ne ilişkin paylaşım yaptı. İnce, "Laiklik devrimini gerçekleştirilen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyorum. 10 Nisan Laiklik Günü kutlu olsun. Yaşasın Laik , demokratik Türkiye Cumhuriyeti!" ifadelerini kullandı.
Ecem Çetin
|
10 Nisan 2023, Pazartesi - 12:36
Muharrem İnce'den ''10 Nisan Laiklik Günü'' paylaşımı!

10 Nisan 1928 tarihinde laik hukuk devleti yolunda ilk adım atılarak,  devletin bütün dinlere eşit mesafede olmasını sağlamak gerekçesiyle, 1924 Anayasasında yer alan “devletin dini İslamdır” ibaresi kaldırılmıştır. Yapılan bu değişiklik oy birliğiyle kabul edilmiş ve 10 Nisan 1928 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir

Daha sonrasında bir adım daha atılarak  5 Şubat 1937'de Türkiye Cumhuriyeti,   laik bir devlet olarak tanımlanmıştır. Ve bu kavram anayasamızda kalıcı bir şekilde yerini almıştır 

Atılan ilk adım sonrası 10 Nisan Laiklik Günü olarak kutlanmaya başlandı

Memleket Partisi Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, sosyal medya hesabından Laiklik Günü'ne özgü paylaşımda bulundu. 

"Yaşasın Laik , demokratik Türkiye Cumhuriyeti"

İnce, şu ifadeleri kullandı:

"Laiklik; çağdaş, uygar bir birey ve toplum, devlet olarak yaşama kararlılığımızdır. Laiklik; aklın ve bilimin özgürleşmesi demektir. Laiklik bu milletin çimentosu, asil topuğudur. Laiklik devrimini gerçekleştirilen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyorum. 10 Nisan Laiklik Günü kutlu olsun. Yaşasın Laik , demokratik Türkiye Cumhuriyeti!"

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078261/muharrem-inceden-10-nisan-laiklik-gunu-paylasimi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (2)

Yorumunuz İletilmiştir.
Erol amcanız
10 Nisan 2023, 16:36
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ÜLENNN!!!!!!!!
erol ataseven
10 Nisan 2023, 16:38
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ÜLENNNN!!!!!!!