ABB devrilmiş, parçalanmış ağaçları geri dönüştürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BelPlas AŞ , devrilmiş , parçalanmış ağaçları geri dönüştürerek yakacak halinde getiriyor. Üretilen ağaçların vatandaşlara yakacak olarak dağıtılması planlanıyor.
Ankara Masası
|
10 Nisan 2023, Pazartesi - 12:48
ABB devrilmiş, parçalanmış ağaçları geri dönüştürüyor

Çevre dostu ve geri dönüşüm odaklı projelere imza atan  Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) budanmış veya devrilmiş ağaçların parçalarını ve odun artıklarını geri dönüştürmeye başladı.

Kahramankazan’da bulunan Ova Fidanlığına üretim için 1500 metrekare kapalı alana bir tesis kuran ABB iştiraklerinden BelPlas AŞ, ağaç parçalarını ve odunları öğüttükten sonra talaş halinde getiriliyor ve kurutuyor. Kurutulan talaşlar makineler aracılığıyla yanma süresi ve sağladığı enerji bakımından diğer yakıtların önüne geçen pelet haline getiriliyor.

Saatte 2 ton pelet üretilirken kereste özelliği taşımayan 10 bin tondan fazla atık odunun dönüştürülerek ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi de tesiste ürettikleri peleti, sosyal destek alan vatandaşlara yakacak olarak dağıtılmasını planlıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078265/abb-devrilmis-parcalanmis-agaclari-geri-donusturuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.