Deva Partili İdris Şahin'den İyi Parti'ye ortak liste eleştirisi

İdris Şahin, Millet İttifakı'nın seçimlere İYİ Parti de dahil bir bütün halinde girseydi milletvekili çıkartma ihtimalinin daha fazla olabileceğini aktardı. Şahin, "En az 40-50 milletvekili fark ederdi. Bu kadar net söylüyorum size" dedi.
Ecem Çetin
|
12 Nisan 2023, Çarşamba - 12:55
Deva Partili İdris Şahin'den İyi Parti'ye ortak liste eleştirisi

Demokrasi ve Atılım Partisi Partisi (DEVA)  Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Ankara Masası Gündem Özel yayınında gazeteci Gürkan Zengin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

İdris Şahin, seçimlere kendi amblemi ve listeleriyle girme kararı alan İYİ Parti'nin kararına saygı duyduklarını ancak bunun sonuçları olacağını söyledi. 

"En az 40-50 milletvekili fark ederdi"

Seçimlere bir bütün şekilde girilseydi milletvekili çıkartma ihtimalinin daha yüksek olduğunu belirten Şahin, "En az 40-50 milletvekili fark ederdi. Bu kadar net söylüyorum size." dedi. 

"Çok daha güçlü olacağını gördük "

Şahin, şöyle devam etti: 

"İstatistik bir bilimdir. Ve bu bilimin gereği olarak önümüzde kamuoyu anketleri vardır. Ve burada da dont sistemine göre bunun ne getirip, ne götürdüğü hepimizin önüne konulmuştur. Bizim önümüze konulan tablo gereği biz seçime birlikte girmenin oluşturacağı sinerjinin parlamento yansımasının çok daha güçlü olacağını gördük. Ve bu noktada karar verdik. İYİ Parti bunu farklı değerlendirmiş olabilir. Kendi yarattığı sinerjiyle daha maksimum düzeyde milletvekili çıkartacağını düşünmüş olabilir. Bu bir tercih meselesidir. Biz onların tercihine saygı duyuyoruz. Ama gördüğümüz fotoğrafın da bu olduğunu paylaşmak istiyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078500/deva-partili-idris-sahinden-iyi-partiye-ortak-liste-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.