Hamilelikte mide bulantısı ne zaman başlar?

Hemen her anne adayının hamilelik döneminde karşılaştığı mide bulantısı şikayeti hamilelik sürecinin bir parçasıdır. Bazen uzun süren mide bulantısı şikayetleri bazı gebelerde belirti göstermeyebilir. Peki hamilelikte mide bulantısı ne zaman başlar? İşte cevapları...
Suat Mutlu
|
13 Nisan 2023, Perşembe - 11:51
Hamilelikte mide bulantısı ne zaman başlar?

Hamilelikte mide bulantısı sık yaşanan bir durumdur. Çoğu anne adayının hamilelik süreciyle ortaya çıkan mide bulantılarıyla günlük yaşamları olumsuz etkilenebilmektedir. Hamilelik belirtileri arasında olan mide bulantısı ne zaman başlar? 

Hamilelikte mide bulantısı ne zaman başlar?

Erken gebelik belirtisi sayılan mide bulantısı ve kusma, genellikle hamileliğin 4 ila 6. haftaları arasında meydana gelmektedir. Hamilelikten ötürü değişen kadın bedeni ve hormonların etkisi her kadında farklı olabilir. Hassas bir bedene sahip bir kadında bu belirtiler hamileliğin ilk haftasından kendisini gösterebilir. Ve ayrıca bu yaşanan mide bulantıları hamileliğin 14. haftasına kadar devam edebilmektedir.

Çoğunlukla sabahları meydana gelen mide bulantıları, hormonlarının etkisinin yanında anne adayının aç olmasıyla da tetiklenir. Bu durumun önüne geçebilmek adına anne adayının kendisini aç bırakmaması gerekmektedir. 

Hamilelikte mide bulantısına neler iyi gelir?

Hamilelikte yaşanan hormon değişikliği ve annenin açlık isteğiyle yaşadığı mide bulantısına iyi gelebilecek besinler:

-Beyaz Leblebi

-Tuzlu Kraker

-Muz

-Ekmek

-Galeta

-Grissini

-Ayran

-Kuru Yemiş

-Tavuk Suyu Çorba

-Kuru ve Yağsız Hafif Gıdalar

-Naneli Su

Gibi besinleri tüketerek yaşadığınız mide bulantılarının etkisini hafifletebilirsiniz. Bu besinler bir tarafa hamileliğin ilk süreçlerindeki mide bulantınızı, dengeli ve düzenli beslenerek, bol sıvı tüketerek ve kendinizi aç bırakmayarak hafifletebilirsiniz.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2078620/hamilelikte-mide-bulantisi-ne-zaman-baslar
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.