Murat Köse'den Mansur Yavaş'a eleştiriler

Mansur Yavaş'ı kredi üzerinden eleştiren Murat Köse, "Ankara halkının 30 yılını ipotek altına alan milyarlarca borç yüküne saplanmış durumda Ankara Büyükşehir Belediyesi. Bunlar bir vaka. İşte bu yüzden kaçıyorlar. Bu yüzden cevap veremiyorlar. Ne diyecekler ki milyarlarca parayı 30 yıl vade ile almışız" dedi.
Ecem Çetin
|
14 Nisan 2023, Cuma - 17:03
Murat Köse'den Mansur Yavaş'a eleştiriler

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Nisan Ayı Meclis Toplantısı 5. Birleşimi gerçekleştirdi. 

Mamak Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, faaliyet raporuna ilişkin söz aldı. 

Ankara Büyükşehir bütçesinin yatırıma ayırdığı oran üzerinden faaliyet raporunu yorumlayan Köse, 2018 yılında  faaliyet raporlarında ya da uygulamada bütçenin yüzde 50'sinin yatırıma ayrıldığını şimdiki dönemde bütçenin  yüzde 20’sinin yatırıma ayrıldığını ifade etti . 

"Mansur Yavaş, maalesef Ankara’mız la ilgilenmedi ve Ankara geriye gitti"

Köse şunları ifade etti:

"Defalarca söylediğimiz şekilde aslında Mansur Yavaş’ın şehirle ilgilenmediğini bu işi beceremediğini, Ankara’da yatırımların yapılmadığı tespitimizi doğruluyor. Şehirlerde canlı organizmalar gibidir. Şehirlerle ilgilenmezseniz şehirler geriye gider. Mansur Yavaş, maalesef Ankara’mız la ilgilenmedi ve Ankara geriye gitti. Şehrimizin ihtiyaçları karşılanmadı. Yardımı öyle bir fetişizm haline getirdi ki tamamen aslında beceriksizliklerini örtmeye çalıştı. Sürekli geçmiş kötülenerek, enkaz edebiyatı yapılarak 4 yıl heba edildi. "

" Bunlar bir vaka. İşte bu yüzden kaçıyorlar"

Mansur Yavaş'ı kredi talebiyle ilgili eleştiren Köse, "2019 seçimlerinde Ankara Büyükşehir bütçesi tüm projeler için yeter diyen Mansur Yavaş, ilk Meclis toplantısından itibaren bugüne kadar her zaman maalesef meclise kredi talebiyle ilgili geldi, yetki istedi. Bizde Ankaralı hemşerilerimiz mağdur olmasın diye tüm kredi taleplerine onay verdik. Otobüs kredisini de verdik, yapamayacağın metro için de kredi istedi onu da verdik. ASKİ dedin milyarlarca kredi verdik. Ne kadar istediyse tamamına izin verdik. Şu anda durum ne diye bakacak olursak, Ankara halkının 30 yılını ipotek altına alan milyarlarca borç yüküne saplanmış durumda Ankara Büyükşehir Belediyesi. Bunlar bir vaka. İşte bu yüzden kaçıyorlar. Bu yüzden cevap veremiyorlar. Ne diyecekler ki milyarlarca parayı 30 yıl vade ile almışız" ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078784/murat-koseden-mansur-yavasa-elestiriler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.