Kaç Suriyeli T.C. vatandaşı yapıldı?

Suriyelilerle ilgili paylaşımlara dair açıklamada bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, önce milyonlarca Suriyelinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapıldığının iddia edildiğini, iddialar yalan çıkınca bu kez de rakamların “yüzbinlerce” olarak telaffuz edildiğini belirterek, "Suriyelileri zorla vatandaş yapıyorlar. Yeni deneme. Küçülte küçülte siz de bittiniz. Ha gayret" dedi.
Mevlüt Peker
|
15 Nisan 2023, Cumartesi - 00:23
Kaç Suriyeli T.C. vatandaşı yapıldı?

İçişleri Bakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Suriyelilerle ilgili yapılan provokatif paylaşımlara dikkat çekerek, “Adım adım yalanlar. Milyonlarca Suriyeli vatandaş yapıldı. Tutmadı. Yüzbinlerce Suriyeli vatandaş yapıldı. Tutmadı. Suriyelileri zorla vatandaş yapıyorlar. Yeni deneme. Küçülte küçülte siz de bittiniz. Ha gayret" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, sosyal paylaşım platformu Twitter’daki @ismailcatakli onaylı hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Suriyeliler mülk edinerek vatandaş olamıyor. Adım adım çaresizlik. Adım adım yalanlar. Milyonlarca Suriyeli vatandaş yapıldı. Tutmadı. Yüzbinlerce Suriyeli vatandaş yapıldı. Tutmadı. Suriyelileri zorla vatandaş yapıyorlar. Yeni deneme. Küçülte küçülte siz de bittiniz. Ha gayret."

19 Aralık 2022 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 223.881 Suriyeliye Türk Vatandaşlığı verildiği kaydedilmişti. Kriterleri sağlamak suretiyle T.C. vatandaşlığı almaya hak kazanan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Suriyelilerden 126.786’sının reşit, 97.095’inin ise çocuk olduğu belirtilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078831/kac-suriyeli-tc-vatandasi-yapildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.