İçişleri Bakanlığından Ümit Özdağ'a cevap!

Partilileriyle birlikte Hatay'a girmek istediklerini ancak Hatay Valiliğinin kararı sebebiyle şehre gidişlerine engel olunduğunu söyleyen ve "Bu ülkede istediğim yere giderim." diyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a İçişleri Bakanlığından yanıt geldi.
Mevlüt Peker
|
27 Haziran 2022, Pazartesi - 18:56
İçişleri Bakanlığından Ümit Özdağ'a cevap!

Partilileriyle birlikte Hatay'a girmek istediklerini ancak Hatay Valiliğinin kararı sebebiyle Hatay'a alınmadıklarını ileri süren ve "Bu ülkede istediğim yere giderim." ifadesini kullanan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a yanıt veren İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Ümit Özdağ'ın iki gündür Hatay sınırına mayın döşeyeceği yönünde açıklamalarda bulunarak kışkırtıcı bir yol izlediğini belirtti ve "Bu provokasyonuna, tahrikine izin verilmemiştir." dedi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin de içlerinde olduğu bazı ilçelerde program düzenlemek için Adana'dan otobüslerle yola çıkan Ümit Özdağ ve partililer, Hatay'ın Erzin ilçesinde jandarma ekiplerince kontrol noktasında durduruldu.

Hatay Valiliğinin kente giriş yasağı kararı tebliğ edilen Ümit Özdağ ve beraberindeki partililer, kontrol noktası yakınlarında bulunan bir akaryakıt istasyonu içinde beklemeye başladı.

Ümit Özdağ, burada basın mensuplarına açıklamada bulunarak, Türkiye'nin ağır bir tehdit altında olduğu ve sahip olduğu yapısıyla sınır güvenliğinin sağlayamadığı iddiasında bulundu. Ümit Özdağ, şunları söyledi:

"Şimdi Hatay Valisi bir talimat veriyor. 700 bin Suriyelinin yaşadığı ki bunlar içinde teröristler ve istihbaratçılar da var, dünyanın en fazla istihbaratçısının metrekareye düştüğü şehirden bahsediyoruz, işte böyle bir şehre 'Zafer Partisi giremez' diyor. Ben bir milletvekiliyim. Gazi Meclisin bir üyesiyim. Hiçbir yasa benim oraya girmemi engelleyemez. Sen de engelleyemezsin. Ben bu ülkede istediğim yere giderim. Şimdi sen 750 bin Suriyeliye dokunamıyorsun ama ibret olacak bir yasaklama belgesi çıkartıyorsun."

"Hatay Valisi bu suçundan dolayı yargılanacak hem anayasayı ihlalden hem kamu düzenini sağlayamamaktan yargılanacak." diyen Ümit Özdağ, kendisine destek vermek için gelen vatandaşların da araçlarının istasyona girmesine engel olunduğunu iddia etti.

Ümit Özdağ, "Biz buradayız, gitmiyoruz. Gerekirse ayın 4'üne kadar, gerekirse 9 Temmuz'a kadar isterseniz bunu uzatın. Biz de burada kalmaya devam ederiz. Hadi göreceğiz, hukuk mu hakim olacak, kaba kuvvet mi? Ama sonunda bizim Hatay'a girmemizi asla engelleyemezsiniz, gerekirse bu dağları aşar öyle gireriz." şeklinde konuştu.

Ümit Özdağ ve Zafer Partisi mensuplarının akaryakıt istasyonu içindeki bekleyişi devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı'dan Ümit Özdağ'a cevap

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, sosyal medya plotformu Twitter'daki şahsi hesabından yaptığı paylaşımlarda Ümit Özdağ'ın "Yarın Hatay Reyhanlı'da iktidara geldiğimizde tamamlamak üzere Suriye sınırına ilk mayını yerleştireceğiz." ifadeleri kullandığı paylaşımını alıntılayarak şunları kaydetti:

"Tek güç kaynağı yabancı düşmanlığı olan, iki gündür Hatay sınırına mayın döşeyeceğini söyleyerek kışkırtıcı bir yol izleyen, hayatı yalan ve provokasyondan ibaret birinin bu provokasyonuna, tahrikine izin verilmemiştir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1605935/icisleri-bakanligindan-umit-ozdaga-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.