Kemal Kılıçdaroğlu: ''Büyük bir ülke olacağız''

Turgut Özal Anı Mekanı'nın açılışında konuşan CHP Lideri, "Temel hedefimiz demokrasi, düşünce özgürlüğü, siyasetçinin eleştiriye tahammülü. Bunları yeniden Türkiye'ye getirdiğimizde büyük bir ülke olacağız. Bu güzel ülkede hep beraber yaşayacağız. İşte o zaman Özal'ın hedef koyduğu gelişen Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. " dedi.
Ecem Çetin
|
16 Nisan 2023, Pazar - 15:56
Kemal Kılıçdaroğlu: ''Büyük bir ülke olacağız''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul´daki 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal Anı Mekanı'nın açılış töreninde konuştu.

CHP Lideri'nin konuşmasından satır başlıkları;

"Başbakanlık konutuna gittiğimizde girişten sonra bir merdivenle yukarıya çıkardık, merdivenden yukarı çıkarken o dönem Türkiye'nin en önemli mizah dergisi olan Gırgır dergisinin kapağında Özal'ı eleştiren karikatürleri vardı, onları çerçeveletip oraya asmıştı. Bize 'Ben bu karikatürleri buraya asıyorum, beni ziyarete gelen devlet başkanlarına bu karikatürlerin tümünde ben eleştiriliyorum diye söylüyorum' diyordu"

Temel hedefimiz  siyasetçinin eleştiriye tahammülü

"Biz şimdi Türkiye'nin içinde bulunduğu zor şartlar ve bu krizden çıkması için 6 siyasi parti bir araya geldik. Temel hedefimiz demokrasi, düşünce özgürlüğü, siyasetçinin eleştiriye tahammülü. Bunları yeniden Türkiye'ye getirdiğimizde büyük bir ülke olacağız. Bunları yapmaya kararlıyız. Liderler burada, kendilerine şükran borçluyum"

" Özal'ın hedef koyduğu gelişen Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz"

"Az önce söyledim; Gırgır Dergisi’nde kendisini en sert eleştiren kapağı Başbakanlık konutuna çerçeveletip asan bir anlayış ile eleştiriye asla tahammül edemeyen bir anlayış 180 derece farklı. Bunların değişmesi lazım. Eğer bunları yeniden getirdiğinizde Türkiye, büyük bir ülke, güzel bir ülke, zengin bir ülke. Tüm bu imkanları büyüme ve kalkınmaya seferber etmek gerekir. Bunları yapmaya kararlıyız. Liderler burada, kendilerine şükran borçluyum. Cumhurbaşkanı Yardımcıları burada. Kendilerine şükran borçluyum. Birlikte yola çıktık, mücadele edeceğiz, birlikte kazanacağız. Ayrımcılık bitecek. Bu güzel ülkede hep beraber yaşayacağız. İşte o zaman Özal'ın hedef koyduğu gelişen Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Buranın yapımında emeği geçen Ekrem İmamoğlu'na da teşekkürlerimi sunuyorum."

Açılış törenine Kılıçdaroğlu yanında,  Demokrasi ve Atılım (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Turgut Özal´ın eşi Semra Özal, oğlu Ahmet Özal katıldı

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078973/kemal-kilicdaroglu-buyuk-bir-ulke-olacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.