Kemal Kılıçdaroğlu'ndan seccadeye Orhan Gencebay'lı yanıt!

Çekildiği fotoğrafta seccadeye basmasıyla günlerdir konuşulan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Bir hatamız oldu, eksiğimiz oldu. Hata insana özgü kavramdır. Yerde bir seccade olduğunu fark etmedim, İsmail Bey de fark etmedi, yoksa o da uyarırdı. Kimse fark etmedi. Daha sonra 'Doğru, bir yanlışımız var, bunun fark edilmesi lazımdı, fark edemedik' dedim" ifadelerini kullandı.
Ecem Çetin
|
06 Nisan 2023, Perşembe - 10:58
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan seccadeye Orhan Gencebay'lı yanıt!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir iftar programında seccadeye bastığı anlar gündem oldu. 

Sosyal medyada yayılan fotoğraf adete siyasetin gündemi haline geldi ve günlerdir konuşuluyor. 

Siyaset camiasından açıklamalar da peş peşe geliyor.

Son olarak  Habertürk'te 'Olaylar ve Görüşler' programında Serap Belet ve Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtlayan CHP Liderinden yeni bir açıklama geldi. 

" Bir hatamız oldu, eksiğimiz oldu. Hata insana özgü kavramdır"

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: 

"Bir yerde hata yapmışsak 'Evet hata yaptık' diyoruz. Bir hatamız oldu, eksiğimiz oldu. Hata insana özgü kavramdır. Hatasız kul olmaz diye şarkı bile var. Orhan Gencebay'ındı yanlış hatırlamıyorsam. Seccade olayı o kadar çok anlatıldı ki, o kadar çok şişirildi ki. İsmail Müftüoğlu Bey, eski Adalet Bakanı, bir platformun yöneticisi. Bir iftar yemeği verdi. Orada akademik dünyadan insanlar, ilahiyatçılar, milletvekileri vardı, güzel bir iftar yaptık, dualar okundu. Arkasından da konuşmalar yapıldı.

"Gerçeği  başka gerekçeye sığdırmam bana yakışmaz"

Lokantanın iç bölümüne geçildiğinde fotoğrafların çekildiğini aktaran CHP Lideri, yerde bir seccade olduğunu fark etmeğini söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: 

"İsmail Bey de fark etmedi, yoksa o da uyarırdı. Kimse fark etmedi. Daha sonra 'Doğru, bir yanlışımız var, bunun fark edilmesi lazımdı, fark edemedik' dedim. Biz politikacılar yere çok az bakarız, hep karşıya bakarız, öndeki koruma bizi uyarır. Ben kalkıp bir suçlama yapmak istemem. 'Ben samimi bir Müslüman'ım, samimi Müslümanlara sığınıyorum' dedim. Tuzak kurulup kurulmadığını bilmiyorum ama ben gerçeklerden yola çıkarım. Sonuçta bir gerçek var, benim o gerçeği kalkıp da başka gerekçeye sığdırmam bana yakışmaz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077823/kemal-kilicdaroglundan-seccadeye-orhan-gencebayli-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.