Samsung, "Google" yerine "Bing" deyince...

Güney Koreli Samsung'un uzun yıllar dünyanın en büyük arama motoru olma unvanını elinde bulunduran "Google" yerine, yapay zeka denilince akla ilk gelen arama motoru olan "Bing" i kullanabileceğini açıklaması, Google'ın ana kuruluşu olan Alphabet'in hisselerinin düşmesine neden oldu.
Mevlüt Peker
|
17 Nisan 2023, Pazartesi - 20:07
Samsung, "Google" yerine "Bing" deyince...

Dünyanın en büyük arama motoru unvanını uzun yıllırdır elinde bulunduran Google'ın ana kuruluşu Alphabet'in hisseleri, Güney Koreli Samsung'un cihazlarında varsayılan arama motoru olarak Google yerine yapay zeka entegreli Microsoft'a ait Bing ile değiştirmeyi planladığı haberleri sonrası sert düşüşe geçti.

Alphabet şirketinin Nasdaq borsasında işlemde tutulan hisseleri yaklaşık yüzde 4 oranında değer yitirdi.

Hafta sonu Amerika'nın ünlü gazetelerinden New York Times tarafından yayımlanan, Güney Kore teknoloji devi Samsung'un cihazlarında varsayılan arama motoru olarak Google yerine Bing'i kullanmayı planladığına dair yer alan haber, Google'ın ana kuruluşu Alphabet'in kızışan yapay zeka yarışında karşı karşıya kaldığı zorlukların altını çizdi.

Olası değişimin arama motoru Google'ın yaklaşık 3 milyar dolarlık gelirini ciddi anlamda riske attığına dikkat çekilen haberde, Alphabet şirketinin mevcut hizmetinden daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunacak yeni bir yapay zeka destekli arama motoru oluşturmak için yarıştığı kaydedildi.

New York Times'ın haberinde, Güney Koreli Samsung'un kullanıcılarına cihazlarını hem Google hem de Microsoft'un bazı uygulamalarını daha önce yüklü olarak sunduğu belirtilerek, müzakerelerin hala devam ettiği ve Güney Koreli Samsung'un, arama motoru Google'ı varsayılan arama motoru olarak tutmayı da düşünebileceği vurgulandı.

Microsoft'un yapay zeka destekli arama motoru Bing, yapay zeka ChatGPT'nin arkasındaki yapay zeka teknolojisinin entegrasyonu sonrası son haftalarda öne çıkmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079118/samsung-google-yerine-bing-deyince
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.