Google’a mırıldanan şarkıyı bulma özelliği geldi

Şirket şu anda Google uygulamasında ve Google sesli asistanında kullanılabilen " hum to search (arama vızıltısı) " özelliğini açıkladı. Google Arama artık bir şarkının adını sadece mırıldanarak veya melodiden ıslık çalarak bulabilecek.
Ankara Masası
|
16 Ekim 2020, Cuma - 12:40
Google’a mırıldanan şarkıyı bulma özelliği geldi

Google, “Search On” etkinliğinde arama motoruyla ilgili pek çok güncelleştirme ve iyileştirme duyurdu. Etkinliğin sonlarındaysa son derece işe yarar yeni bir özelliği tanıttı. Yapay zekanın neler yapabileceğini bizlere kanıtlamayı amaçlayan Google, bundan sonra unuttuğunuz, kafanızda hayal meyal kalmış şarkıları bulmanıza yardımcı olacak.

Gelişmiş bir yapay zeka ve sinirsel hesaplamalar kullanılarak geliştirilen bu teknoloji, Google’ın uzun süredir yatırım yaptığı yapay zeka teknolojisinin meyvelerinden biri olarak kabul ediliyor. Müzik bulma özelliği, buluta yüklenmiş bir Google AI kümesini kullanıyor. Ses kaydınızı analiz ediyor ve dijital dalga biçimine dönüştürüyor. Ardından yapay zeka ile beslenen veri yığınına girerek buna uygun bir dijital dalga biçimi arıyor. Bu melodiyi bulduğunda ise uygun bir YouTube videosunun bağlantısını kullanıcıya ulaştırıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/258009/googlea-mirildanan-sarkiyi-bulma-ozelligi-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.