İmamoğlu ve Yavaş’a itiraz etmiş, bakanlık önermiş!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcılıklarına Ali Babacan’ın itiraz ettiğini ve masadan kalkarak 1 saat arkadaşlarıyla konuştuktan sonra “birer bakanlık verelim” teklifi ile geldiğini belirterek, Babacan’ın önerdiği bakanlıkları açıkladı.
Mevlüt Peker
|
17 Nisan 2023, Pazartesi - 22:47
İmamoğlu ve Yavaş’a itiraz etmiş, bakanlık önermiş!

TV100’de Ece Üner’in canlı yayın konuğu olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı Seçimi’ni kazanması durumunda cumhurbaşkanı yardımcılıklarına getirilmesi fikrine Demokrası ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın itiraz ettiğini, masadan ayrılarak arkadaşlarıyla 1 saat görüşüp sonra dönüşte farklı bir teklifle geldiğini açıkladı.

Meral Akşener, Ali Babacan’ın “Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’a Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Afet Bakanlığını verelim” dediğini belirterek şunları söyledi:

“1997 yılından beri ben de iktidarın içinde yokum. Dolayısıyla somut iş yapmış değiliz biz. Ama bu iki arkadaşımız (Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş) somut iş yaptılar ve onun için vatandaş onları seviyor. Şimdi ne oldu? O somut iş yapan arkadaşlarımız, iki kişi, koşu partneri… Mesela çok ilginç bir şey söyleyeyim. Biz bunu Sayın Kılıçdaroğlu ve iki belediye başkanı ile uzlaştık. Yetkili ve etkili bir başkan yardımcılığı, yani cumhurbaşkanı yardımcılığı konuştuk. Oraya gittik, sonra ben, benimle birlikte 6 olan arkadaşların içinde Sayın Babacan bu iki arkadaşın başkan yardımcılığına itiraz etti orada. Biz müzakere ettik. İtiraz etti. Ben herkesi ikna etmeye çalıştım. Sonra da gitti arkadaşlarıyla konuştu. Tam 1 saat arkadaşlarıyla konuştu. Geldi ve dedi ki: Şehircilik Bakanlığı ile Afet Bakanlığını verelim bu iki arkadaşa. Ben de bu arkadaşlardan birinin 15 milyar dolarlık bir bütçe yönettiğini, bu arkadaşların böyle bir taleplerinin bulunmadığını, buradaki meselenin kazanmak olduğunu… Mesela Sayın Davutoğlu, Allah var, bu fikrin doğru olduğunu söyledi. Sonra ilginçtir o maddeyi Sayın Davutoğlu yazdı. Ben de kabul ettim ve imzaladık çıktık. Yani burada özne ben değilim. Onu anlatmaya çalışıyorum. Partim de değil. Türkiye’dir özne.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079130/imamoglu-ve-yavasa-itiraz-etmis-bakanlik-onermis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.