Kozalak Reçelinin Faydaları Nelerdir, Ne işe yarar, Neye İyi Gelir, Nasıl Yapılır?

Reçeller özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alır. Bu reçellerin arasında bazı reçeller ise doğal olmasından dolayı oldukça lezzetli ve şifa kaynağıdır. Bu doğal ve şifa kaynağı ürünlerden bir tanesi de çam kozalağından elde edilen reçellerdir. Çam ve köknar kozalaklarından meydana getirilen reçeller soğuk algınlığı ve öksürük gibi sağlık sorunlarının tedavi edici özelliğe sahiptir.
Büşra Ünal
|
17 Nisan 2023, Pazartesi - 23:08
Kozalak Reçelinin Faydaları Nelerdir, Ne işe yarar, Neye İyi Gelir, Nasıl Yapılır?

Kahvaltı sofralarımızın olmazsa olmazı reçeller hem lezzetleri hem de şifa kaynağı olmaları bakımından tercih ediliyor. Hemen hemen her türlü meyvenin reçeli yapılabilmekte. Çam ve köknar ağaçlarından elde edilen kozalaklar tam bir şifa deposu. 

Peki Faydaları Neler?

Kozalak reçelinin insan sağlığı için birçok faydası bulunmaktadır;

Bu faydaların başında öksürük, nefes darlığı gibi şikayetleri azaltma konusunda etkili olması gelir. Aynı zamanda soğuk algınlığı gibi hastalıklara da iyi geldiğini bilinen kozalak reçeli kahvaltı sofralarında tüketebileceği gibi ayrıca bir tatlı kaşığı yendikten sonra ılık su ile de tüketilebilir.

Özellikle solunum yolu rahatsızlıkları olan kişiler çam kozalağı reçelini aç karnına bir kaşık yiyerek üzerine ılık su içtiklerinde ve bu uygulamayı düzenli yaptıklarında solunum rahatsızlıklarını hafiflettiği görülecektir.
Bağışıklığını güçlendirmek isteyen kişiler de yine vücutlarının dirençli olmasını sağlamak amacıyla çam kozalağı reçeli yemelidirler. 

Çam kozalağı vücudu yenileyerek vücuda enerji verme konusunda etkili olan reçellerdendir. Düzenli tüketilmesi tavsiye edilen çam kozalağı solunum yollarını rahatlatır ve hastalıkları önlemede etkilidir ve doğal şifa kaynağı olarak bilinir.

Peki, Çam kozalağı Reçeli Nasıl Yapılır?

Çam Kozalağı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 30-40 adet en küçüğünden çam kozalağı (3 ya da 4 cm olacak)
  • 1, 5 litre içme suyu
  • 1, 5 kg toz şeker
  • Yarım limon suyu

Nasıl Yapılır?

  1. Kozalakları dalından topladıktan sonra üzerindeki tüm kir ve çöpü temizleyin.
  2. Ardından soğuk su altında güzelce yıkayın.
  3. Tencereye suyu koyup kozalakları ilave edip 1 saat kadar kaynatıyoruz ve kaynayan çam kozalaklarımızın içine şekerimizi ilave ederek kaynatmaya devam ediyoruz.
  4. Yüzeyinde devamlı köpükler oluşur başından hiç ayrılmayıp tahta bir kaşık yardımıyla alıyoruz.
  5. Taşmaması için reçel kıvama gelince içine limon suyumuzu ilave edip 5 dk. daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
  6. Sıcakken kavanozlara dolduruyoruz. Ters çevirip 12 saat bekletiyoruz. Afiyet olsun.
http://www.ankaramasasi.com/haber/2079131/kozalak-recelinin-faydalari-nelerdir-ne-ise-yarar-neye-iyi-gelir-nasil-yapilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.