Karadeniz Gazı karaya ulaşıyor

Türkiye tarihinin en önemli enerji projelerinden Karadeniz gazı, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nde test edilmeye başlandı. Karadeniz gazı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek törenle karaya ulaştırılacak.
Onur Çetinkaya
|
20 Nisan 2023, Perşembe - 09:23
Karadeniz Gazı karaya ulaşıyor

2020'de yapılan ilk doğal gaz keşfi ve ardından karada 8 bin, denizde 2 binden fazla personelin iki yılı aşkın süredir üç vardiya esasıyla mesai harcadığı yerli gazın kullanıma sunulması için bugün Türkiye'nin enerji sektöründe bir dönüm noktası olacak.

Denizin 2 bin 200 metre altındaki Deniz Tabanı Üretim Tesisi'nden boru hatlarıyla 30 saatlik yolculuk ve yüzlerce test aşamasından geçerek Sakarya Gaz Sahası Kara Tesisi'ne ulaşan yerli gazın devreye alınması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Filyos Gaz İşleme Tesisi'nde saat 20.23’te "Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni" düzenlenecek.

Geri sayım başladı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi’nde işlenecek gazı için bugünü işaret etmişti.

Erdoğan, "Nasip olursa 20 Nisan arife doğal gazımızı çıkarıyoruz. Şu anda bütün planlamalar, hesaplar buna göre." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079464/karadeniz-gazi-karaya-ulasiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.