Destici, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’nin bağımsız, hür, çağdaş, güçlü bir devlet ve toplum inşa eden bir Meclis’e sahip olmanın gururunu yaşadığını ancak 28. Dönem’de TBMM’de görev alacak milletvekillerinin belirleneceği şu günlerde “ilk defa, terör örgütleri ve Türkiye’nin hasmı olan ülkelerin büyükelçilerinin açıkça müdahil olmaya çalıştıkları bir seçim kampanyası yaşandığını” bildirdi.
Ankara Masası
|
23 Nisan 2023, Pazar - 10:48
Destici, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı

Mustafa Destici, TBMM’nin kuruluşunun 103. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 Mesajında, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 103. yılını; necip milletimizin ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı; Ramazan Bayramımızı; milletimizin, Türk dünyasının ve İslam aleminin yaşadığı acıların son bulmasına, birliğimize, beraberliğimize, birlikte var olma irademizin güçlenmesine vesile olması dileklerimle kutluyorum.” diyen BBP Lideri Destici, şöyle devam etti:

“İşgal şartlarında, yokluklar içinde, Kurtuluş Savaşı’mızı, milletimizin var olma mücadelesini yöneten; sadece Allah’a ve milletine sırtını dayayarak verdiği savaşta, yurdun her karış toprağını düşmandan temizleyerek zafer kazanan bir Meclis’e sahibiz. Kaybedilmiş bir savaşın, yıkılan bir imparatorluğun ardından, bağımsız, hür, çağdaş, güçlü bir devlet ve toplum inşa eden bir Meclis’e sahibiz. Bu yönleriyle hem Türk tarihinde hem de dünya tarihinde çok önemli ve özel bir yer tutan bir Meclis’e sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. Milletimiz de Meclisiyle gurur duyuyor. Onun geçmişte neleri başardığını ve gelecekte neleri başarabileceğini en iyi aziz milletimiz biliyor.”

"Seçimin tarafları sadece siyasi partiler değil"

BBP Genel Başkanı Destici, 27. Yasama Dönemi’nin son günlerine girildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

“Milletimiz, 14 Mayıs günü yapılacak seçimde, Cumhuriyetimizin 2. yüzyılına ilk adımı atacak devletinizin “yasama” ve “yürütme” organlarında kimlerin görev yapacağına karar verecek. Seçimlere, halen etkilerini yoğun bir şekilde hissettiğimiz; pandeminin; bölgemizde yaşanan savaşların; bölgemizde, ülkemizin ve milletimizin hukukumuzu korumanın bedeli olarak karşı karşıya kaldığımız, askeri, siyasi ve ekonomik yaptırımların; yüzyılın felaketi olarak adlandırılan depremin; 40 yıldır maruz kaldığımız, on binlerce insanımızın hayatına mal olan, dış destekli bölücü terörün; tüm bu etkenlerin, sosyal hayatımıza ve ekonomimize getirdiği ağır ve yıpratıcı baskıyla giriyoruz. Pandemide ve “yüzyılın felaketi” olarak adlandırılan depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum.
Kritik bir seçim süreci yaşıyoruz. Artık, gerçekleşmesine sayılı günler kalan seçimin tarafları sadece siyasi partiler değil. Türkiye’nin uluslararası meselelerde karşı karşıya geldiği, Türkiye’nin gücünü ve etki alanlarını sınırlamak için her türlü yola başvuran devletler, seçimde taraflarını ve desteklerini açıklıyorlar. Türkiye’nin 60’lı yıllarından itibaren günümüze kadar, Türkiye’de, sayısız cinayetin, sayısız provokasyonun faili olmuş terör örgütleri, seçimde taraflarını ve desteklerini açıklıyorlar. Belki tarihimizde ilk defa, terör örgütleri ve Türkiye’nin hasmı olan ülkelerin büyükelçilerinin, açıkça müdahil olmaya çalıştıkları bir seçim kampanyası yaşıyoruz. Yaşadığımız zorlukların ve karşı karşıya olduğumuz tehdidin farkındayız. Tümüyle baş edeceğiz ve yine galip geleceğiz.”

Destici, mesajını, “23 Nisan’ı çocuklarımıza, istikbalimizin umut ışıklarına armağan eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi; Meclisimizin kuruluşundan bugüne milletimizin istiklali ve istikbaline hizmet etmiş ve bugün aramızda olmayan tüm üyelerini rahmetle, saygıyla yad ediyorum. Ülkemiz ve milletimiz için her işimizi, her gayretimizi, tüm fedakarlıklarımızı adadığımız, istikbalimiz, umutlarımız çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.” ifadeleriyle tamamladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079711/destici-23-nisan-ulusal-egemenlik-ve-cocuk-bayramini-kutladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.