Okullarda ilk ders zili yarın çalacak

Türkiye genelinde ara verilen eğitim-öğretim, kaldığı yerden yarından itibaren devam edecek. Yarın 19 milyon öğrenci, 1 milyon 200 bin öğretmenin rehberliğinde yarın ders başı yapacak.
Mevlüt Peker
|
23 Nisan 2023, Pazar - 18:08
Okullarda ilk ders zili yarın çalacak

MEB’e (Milli Eğitim Bakanlığı) bağlı ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki 19 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen, eğitim ve öğretim yılının ikinci ara tatilinin ardından yarın ders başı yapacak.

Bu yıl okullarda ikinci ara tatil, 17-20 Nisan tarihleri arasında uygulandı ve 21 Nisan'daki Ramazan Bayramı tatiliyle birleşti. Öğrenciler, ikinci dönemin ara tatilinden sonra yarın ilk derslerine girecek.

Ara tatil boyunca öğretmenler idari izinli sayıldı ve ÖBA (Öğretmen Bilişim Ağı) üzerinden mesleki gelişimleriyle ilgili seminerleri istedikleri yerden alabildiler.

Eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran'da sona erecek ve 81 ilde merkez ve tüm ilçelerde eğitim ve öğretim faaliyetleri kaldığı yerden devam edecek. Deprem sonrasında diğer illere naklini aldıran 34 bin 985 çocuk okullarına geri döndü.

Bunun yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından deprem bölgesindeki 10 ilde açılan 3,450 noktadaki destekleme ve yetiştirme kurslarından, LGS (Liselere Geçiş Sistemi) ve YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)'ye girecek yaklaşık 145 bin öğrenci faydalanıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079745/okullarda-ilk-ders-zili-yarin-calacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.