Erdoğan: Bunlar Türk evladı olamaz

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Altay tankıyla savunma sanayi atılımlarını taçlandırmayı hedeflediklerini belirterek, Yeni Altay tankının 10 sene önce ilk ortaya konulan prototipten çok daha farklı ve çok daha üstün kabiliyetlere sahip olduğunu vurguladı.
Mevlüt Peker
|
23 Nisan 2023, Pazar - 19:24
Erdoğan: Bunlar Türk evladı olamaz

Arifiye’de Yeni Altay Tankının Testler için TSK’ya Teslimi Programı’nda konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Altay tankıyla savunma sanayi atılımlarını taçlandırmayı hedeflediklerini, Yeni Altay tankının 10 sene önce ilk ortaya konulan prototipten çok daha farklı ve çok daha üstün kabiliyetlere sahip olduğunu belirtti.

Türkiye’nin son dönemde, dışarıdan temin ettiği ve ambargolara maruz kaldığı zırh sistemlerinin yerli ve milli imkanlarla imalatına da başladığını vurgulayan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, kara aracı alanında neredeyse Türkiye’nin bütün ihtiyaçlarını yerli ve milli kabiliyetlerle karşılar hale geldiklerini söyledi.

Aynı şekilde muhtelif tip ve özellikte hafif ve orta sınıf insansız kara aracını, güvenlik güçlerinin hizmetine verdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye artık bu alanda dünyada ilk sıralarda yer alan, ürünleri birçok ordu tarafından kullanılan tedarikçi bir ülke konumuna gelmiştir." diye konuştu.

Yeni Altay tankının, Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyada Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için çok önemli bir güç çarpanı olarak görev yapacağını dile getiren Recep Tayyip Erdoğan, "Sonuçta yüksek yerlilik oranı, ileri teknolojisi, dünyadaki benzerlerinden üstün özellikleriyle ortaya yeni Altay çıktı." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından testleri tamamladıktan hemen sonra Altay tanklarının seri üretimine başlanacağını açıklayan Erdoğan, hem gelişmiş zırh yapısıyla hem de aktif koruma sistemi Akkor'un eklenmesiyle Yeni Altay’ın, üçüncü nesilden de öte bir tank haline geldiğini bildirdi.

Erdoğan, muhalefetin sıkça kullandığı “Katar’a sattılar” iddiasına karşılık olarak, "Hani diyorlar ya 'Burayı Katar'a sattık.' diye. Her şey burada. Böyle bir şey söz konusu değil. Adamın hayatı yalan." ifadelerini kullandı.

“Bunlar Türk evladı olamaz”

Arife gününden itibaren evlerde kullanılmaya başlanılan Karadeniz gazını hâlâ Rus gazı olduğunu zannedenlerin bulunduğunu söyleyen Erdoğan, “Böyle vicdansızlık olur mu?" diye sordu. Erdoğan, TCG Anadolu'yla ilgili olarak “2 bombalık ömrü var.” ifadelerini kullananlara karşı ise “Bunlar bu ülkenin evladı olamaz, bunlar Türk evladı olamaz.” diye tepki gösterdi. Erdoğan, "Türkiye'nin başarılarına sevinemeyen kifayetsiz muhterislerin Yeni Altay tankımız konusunda da çeşitli iftiralar atması kuvvetle muhtemeldir." dedi.

Hükümet olarak Türkiye’ye yönelik tüm oyunları bozmayı, çok daha stratejik, çok daha önemli projelerle onları rahatsız etmeyi sürdüreceklerini dile getiren Erdoğan, "Milletimizin, göreve geldiklerinde savunma sanayi hamlelerine dokunmaktan, bunları engellemekten bahsedenlere fırsat vermeyeceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Akar: Altay tanklarımız, TSK'nın etkin caydırıcı saygı niteliklerini daha da arttıracak

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, Arifiye’de Yeni Altay Tankının Testler için TSK’ya Teslimi Programı’nda konuştu.

Bakan Hulusi Akar, "Altay tanklarımız, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin etkin caydırıcı saygı niteliklerini daha da arttıracaktır'' dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079751/erdogan-bunlar-turk-evladi-olamaz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.