TGC Anadolu, Erdoğan'ı selamladı

TSK’nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) yerli ve milli üretim olan, en büyük savaş gemisi TCG Anadolu, İstanbul Boğazı geçişi esnasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı selamladı.
Mevlüt Peker
|
23 Nisan 2023, Pazar - 18:33
TGC Anadolu, Erdoğan'ı selamladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın "avara" komutunun ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en büyük savaş gemisi yerli ve milli üretim TCG Anadolu, İstanbul Boğazı geçişi için Sarayburnu Limanı'ndan ayrıldı. Bakan Akar, denizcilik geleneklerine uygun olarak "silistre" adı verilen denizci düdüğü çalınarak karşılandıktan sonra gemiye çıkarak tören mangasını selamladı.

Boğaz geçişi sırasında TCG Anadolu'da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile kuvvet komutanları da yer aldı. Ayrıca Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı uçak ve helikopterler de geçişe eşlik etti.

TCG Anadolu, Dolmabahçe Çalışma Ofisi açıklarına geldiğinde burada bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı selamladı. Gemiden 21 pare top atışı ve çimariva yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle ziyarete gelen depremzedeler eşlik etti.

TCG Anadolu, İstanbul Boğazı geçişi sırasında vatandaşları selamlayarak seyrine devam ediyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079747/tgc-anadolu-erdogani-selamladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.