Bakan Akar'dan “Nilüfer şarkısı” sürprizi!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Balkan Yeşilbağlar Spor Kulübü'ne gerçekleştirdiği ziyarette ünlü sanatçı Nilüfer'in "Bosna'da bıraktım kalbimi" şarkısının güftesini okudu.
Mevlüt Peker
|
22 Mayıs 2023, Pazartesi - 00:55
Bakan Akar'dan “Nilüfer şarkısı” sürprizi!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pendik’teki Balkan Yeşilbağlar Spor Kulübü’ne gerçekleştirdiği ziyarette Boşnaklarla bir araya geldi.

Yoğun ilgiyle karşılanan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a Balkan Yeşilbağlar Spor Kulübü’ne girişinde takım atkısı armağan edildi.

Türkiye ile Bosna Hersek arasında çok güçlü ve candan bağların olduğunu belirten Hulusi Akar'ın, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç'in vefatından bir gün önce yanına gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Bosna'yı sana emanet ediyorum" dediğini hatırlatırken gözleri doldu.

Bir asker için en önemli işin kendisine verilen görevi yapmak olduğuna vurguda bulunan Bakan Hulusi Akar, Birleşmiş Milletler’in (BM) Srebrenitsa'da insanları, barış gücü bünyesindeki Hollandalı askerlere emanet ettiğini fakat oradaki askerlerin görevlerini yapmayarak Boşnakları Sırplara verip katliama göz yumduğunu kaydetti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Dolayısıyla bize karşı duruşu bilmeli ve buna karşı çalışmalıyız. Yerli ve milli duruş önemli. Kişiliğimizi ve kimliğimizi unutmamamız önemli. Bu kişilik ve kimliği taşımanın çok şerefli ve fakat zor olduğunu bilmeli ve bunu gençlere aktarmalıyız. Gençlerin buna sahip çıkması lazım. Tarihi bilmeli ve geleceğe bu bilinçle yürümemiz lazım." dedi.

Bir dönem Bosna'da görev yaptığını anımsatan Bakan Hulusi Akar'ın, ünlü sanatçı Nilüfer'in "Bosna'da bıraktım kalbimi" şarkısının güftesini okudu:

(Sevgilerden bir ülke,

Çiçekler anne kalbi.

Kahkaha sevinçleri

Küçücük yüreklere.

Önemli mi renkleri?

Kimi beyaz kar gibi,

Kimi zeytin tanesi;

Pırıl pırıl gözleri.

Bosna'da bıraktım kalbimi çocuklara,

Bir günlük umutlara.

Bosna'da yetmiyor bir nefes çığlıklara,

Haykırın şu dünyaya.

Gel ver sevgini, gel bana.

Gel tut ellerimi.

El ele olsun artık dünya,

Götür beni yarınlara.)

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin kimlikli ve kişilikli politikalarıyla uluslararası arenada önemli bir özne olduğunu, artık söz dinleyen değil sözü dinlenen bir ülke konumuna geldiğini ifade eden Hulusi Akar, Türkiye'nin güçlü ve büyük olmasının sadece milleti için değil tüm kardeş ve dost ülkeler için önemine vurgu yaptı.

Mağdur ve mazlum ülkelerin Türkiye'den, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyük beklentisinin olduğunu kaydeden Bakan Akar, güçlü ve büyük Türkiye hedefine ulaşarak hem devletin bekasını, milletin refahını sağlayacaklarını hem de kardeş ve dost ülkelerin yanında olmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

Güçlü ve büyük Türkiye'nin önündeki en büyük engeller arasında bulunan teröre karşı mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü, kahraman Türk askerinin Suriye ve Irak'ın kuzeyinde teröristlerin "Girilemez" dediği yerlere girdiğini, "Çıkılamaz" dediği yerlere çıktığını söyleyen Bakan Hulusi Akar, teröristlerin inlerini başlarına yıkmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Kayserili olması ve Kayseri’den milletvekili seçilmesi münasebetiyle 38 sırt numaralı ve üzerinde Hulusi Akar yazılı Balkan Yeşilbağlar Spor forması hediye edilen Bakan Akar, Pendik merkezinde esnafı da ziyaret etti ve vatandaşlarla buluştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, akşam yemeğinde ise Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte şehit aileleriyle bir araya geldi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083040/bakan-akardan-nilufer-sarkisi-surprizi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.