Azerbaycan'dan depremzedelere gıda yardımı

Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev, "Azerbaycan insanımızın yüreğini getirdik. Bu süreç bitene kadar Türkiye'nin yanında olacağız" dedi.
Mevlüt Peker
|
24 Nisan 2023, Pazartesi - 18:15
Azerbaycan'dan depremzedelere gıda yardımı

Azerbaycan Diasporuna Destek Vakfı ve Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu, Asrın Felaketi’nin merkez üssü Kahramanmaraş'ta depremzede ailelere gıda yardımında bulundu.

Kente çok sayıda tırla getirilen 2600 gıda kolisi, çadır kentlerde geçici barınan ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Mehmet Şahin ise çocuklara Azerbaycan bayrağı armağan etti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev, her zaman kardeş ülke Türkiye'nin yanında olduklarının altını çizdi.

Kahramanmaraş depremlerinin ilk gününden bu tarafa Azerbaycan halkının Türkiye için seferber olduğuna vurgu yapan Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev, "Herkesin yüreği Türkiye ile çırpındı. Herkes yardım için buraya geldi. Yardımlar, o günden bugüne kadar hiç kesilmeden devam ediyor. Türkiye'nin acısı bizim acımız, sevinci bizim sevincimizdir." diye konuştu.

Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev, Türkiye ile Azerbaycan'ın iki kardeş ülke olduğunu ifade ederek, "İki devlet arasındaki kardeşlik münasebetleri, tarihin hiçbir döneminde kopmadı. İki ülke arasındaki kardeşlik münasebetlerinin bu kadar güçlü ve içten olmasının mimarları var. Bu mimarlar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’dir. Bu ilişkiler bu sebepten güçlü ve dünyaya örnek olacak ilişkilerdir." dedi.

Türkiye'nin seçim arifesinde olduğunu hatırlatan Hacıyev, "Ben eminim ki kardeşlerimiz de düzgün seçim eder. Bizim Cumhurbaşkanlarımızın (Erdoğan ve Aliyev) başarısı ondan ibarettir ki, onların kurmuş oldukları siyaset millidir ve devlet bekası içindir. Bu siyasetleri inşallah her zaman onların başlarını yüceltecek ve her zaman da zafer kazanacaklar." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079860/azerbaycandan-depremzedelere-gida-yardimi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.