Trump’ın “tecavüz” davası başlıyor

Yazar E. Jean Carroll’ın yaklaşık 30 sene önce bir mağazanın soyunma odasında kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu ileri sürerek Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin eski Başkanı Donald Trump hakkında açtığı davanın jüri seçimleri yapılacak.
Mevlüt Peker
|
25 Nisan 2023, Salı - 19:38
Trump’ın “tecavüz” davası başlıyor

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, cinsel saldırı iddialarıyla ilgili bir dava daha yaşadı. Yazar E. Jean Carroll, yaklaşık 30 yıl önce bir mağazanın soyunma odasında kendisine cinsel saldırıda ve hakarette bulunduğu iddiasıyla Trump hakkında açtığı dava için New York Federal Mahkemesi'nde jüri seçimi yapılacak. Davanın sonucuna bakılmaksızın, Trump'ın hapse girmesi beklenmiyor. Carroll'ın tecavüz iddialarını reddeden Trump, davada 1-2 hafta boyunca yer alacak.

Trump, Ekim 2022'de Carroll'ın iddialarını "aldatmaca" ve "dolandırıcılık" olarak nitelendirdi ve Carroll için "Benim tipim değil" ifadelerini kullandı. Trump ayrıca, Carroll'ın suçlamaları "kitap satışlarını artırmak için uydurmuş" olabileceğini öne sürdü.

Carroll, Trump ile Manhattan'daki Bergdorf Goodman alışveriş merkezinde karşılaştığını ve bir mağazanın deneme kabinindeyken Trump'ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti. Söz konusu davada seçilecek jürinin ayrıca, Trump tarafından cinsel tacize uğradıklarını iddia eden Jessica Leeds ve Natasha Stoynoff'u da dinlemesi bekleniyor.

Trump, daha önce de yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels'e 130 bin dolarlık "sus payı" ödediği suçlamasıyla hakkında açılan davada hakim karşısına çıkmıştı. Hakkındaki 34 suçlamayı reddeden Trump, evrakta sahtecilik yapmakla suçlanmıştı. Davanın bir sonraki duruşması 4 Aralık'ta New York'ta yapılacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079980/trumpin-tecavuz-davasi-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.