Trump tecavüzden suçlu bulundu

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, yazar E. Jean Carroll’a tecavüz ve iftiradan suçlu bulundu ve 5 milyon dolar tazminata mahkum edildi. Donald Trump’ın Sözcüsü Steven Cheung, Trump’ın temyize gideceğini açıkladı.
Mevlüt Peker
|
10 Mayıs 2023, Çarşamba - 00:02
Trump tecavüzden suçlu bulundu

Yazar E. Jean Carroll, 25 Nisan'da ABD'nin eski Başkanı Donald Trump hakkında yaklaşık 30 yıl önce kendisine cinsel saldırıda bulunduğu ve iftira attığı iddiasıyla açtığı davanın sonucunda 3'ü kadın 9 kişilik jüri kararını verdi. Jüri, yaklaşık 3 saatlik tartışmasının ardından Trump'ı tecavüz yerine cinsel tacizden suçlu bularak Carroll'a 2 milyon dolar ve iftira attığı gerekçesiyle 3 milyon dolar olmak üzere toplam 5 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetti.

Carroll, Trump ile iddia edilen cinsel saldırıdan yıllar önce tanıştığını ve onu "çok cana yakın" ve "havalı" bulduğunu mahkemede ifade etti. Carroll, Trump'ın kendisine 1995 veya 1996 yılında Manhattan'daki Bergdorf Goodman alışveriş merkezinde bir mağazanın soyunma odasına götürdüğünü ve kapıyı kapatarak duvara ittiğini ardından cinsel saldırıda bulunduğunu aktardı. Olayın ardından Carroll, Trump'ın kendisini suçladığını ve sessiz kaldığını belirtti.

Duruşmaya katılmayan Trump, davada yasal olarak cinsel saldırıdan suçlu bulundu. Davanın hukuk mahkemesinde görülmesi nedeniyle Trump'ın "cinsel suçlu" olarak kayıt yaptırması gerekmiyor. Davaya ilişkin daha önceki açıklamalarında Carroll'ın avukatını "siyasi bir ajan", tecavüz iddiasını ise "uydurma bir aldatmaca" olarak nitelendiren Trump, "Bu bir düzmece ve yanlış hikaye. Cadı avı" ifadelerini kullanmıştı.

Jüri, dava kapsamında Trump tarafından cinsel tacize uğradığını iddia eden Jessica Leeds ve Natasha Stoynoff'u da dinledi. Leeds, 1979 yılında uçakta seyahat ettiği sırada yan koltukta oturan Trump'ın kendisine cinsel tacizde bulunduğunu öne sürmüştü. Stoynoff ise, 2005 yılında röportaj yapmak üzere Trump'ın Florida'daki malikanesine gittiğini ve Trump'ın burada kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmişti.

Diğer taraftan Donald Trump’ın Sözcüsü Steven Cheung, Trump’ın temyize gideceğini açıkladı. Dava temyizde olduğu müddetçe Donald Trump 5 milyon dolar tazminatı Carroll’a ödemek zorunda kalmayacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081613/trump-tecavuzden-suclu-bulundu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.