Adnan Oktar örgütüne operasyon

Cezaevinden aldığı talimatlarla sosyal medya üzerinden sistematik olarak örgütsel propaganda ve dezenformasyon içerikli paylaşımlar yaptığı tespit edilen Adnan Oktar organize suç örgütüne bağlı şahıslara operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı.
Ankara Masası
|
27 Nisan 2023, Perşembe - 11:43
Adnan Oktar örgütüne operasyon

Adnan Oktar organize suç örgütünde yer alan lider ve yöneticilerin tutuklandığı tarihten bu yana yeni bir yapılanma içine girdiği, cezaevinden alınan talimat çerçevesinde dışarıdaki örgüt üyelerinin  lojistik, hukuk, finans, dijital kanatlardan oluşan bir görev dağılımı üzerinden faaliyet yürüttüğünü saptadı.

Yapılan çalışmalarının ardından örgüt faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu koordinesinde, operasyonun düğmesine basıldı.

Dijital kanadının kontrolündeki sahte sosyal medya hesapları üzerinden sistematik olarak örgütsel propaganda ve dezenformasyon içerikli paylaşımlar yapıldığını belirleyen ekipler, Adnan Oktar organize suç örgütü dava dosyasındaki müştekiler ile örgütle mücadelede görev alan kamu görevlilerini karalamaya yönelik söylemlerde bulunulduğunu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin sözde mehdi örgüt elebaşı Adnan Oktar'a yönelik operasyonlar sebebiyle yaşandığına ilişkin dini duyguların manipülasyonuna dayalı ifadeler kullanıldığını tespit etti.

Ekipler eş zamanlı olarak  23 şüphelinin yakalanması için  k İstanbul, İzmir ve Samsun'da operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda 15 kişi yakalanırken,  şüphelilerden birinin cezaevinde 4'ünün de yurt dışında olduğu belirlendi.

Ayrıca örgüt evi olarak kullanıldığı değerlendirilen villa tipi 2 ikametin de aralarında bulunduğu adreslerdeki aramalarda, örgütsel iletişime konu çok sayıda mektup, Harun Yahya mahlaslı kitaplar ve dijital materyaller ele geçirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080180/adnan-oktar-orgutune-operasyon
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.