Altay," İkinci tura kalacağına dair ihtimal vermiyoruz"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanvekili Engin Altay, önümüzdeki yaklaşan seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Altay, ilk turda seçimin biteceğini söyledi.
Onur Çetinkaya
|
28 Nisan 2023, Cuma - 09:17
Altay," İkinci tura kalacağına dair ihtimal vermiyoruz"

Televizyon programına katılan CHP Genel Başkanvekili Engin Altay, 14 Mayıs seçimlerine dair değerlendirme yaptı.


"Türkiye'yi  terör örgütlerinden temizleyecek olan Bay Kemal'dir"

Tayyip Bey'in 'seçimin kazası olmaz' diyerek dini referansla oy kaybediyor diyen Altay, "Türkiye'yi terör örgütlerinin hedefi yapan Erdoğan'dır. Bu terör örgütlerinden temizleyecek olan Bay Kemal'dir." açıklamasını yaptı.

"İkinci tura kalacağına dair ihtimal vermiyoruz"


Üç beş oy alacağım diyerek terör istismarı yaparak kimse bir yere varamaz ifadesini kullanan Engin Altay, "Biz ve ben bu seçimin ikinci tura kalacağına dair ihtimal vermiyoruz. Tabii mutlak demek mümkün değil. Veriler ve saha gözlemlerimiz bunu gösteriyor." ön görüsünde bulundu. 

"Siyasetin dilini sertleştirmenin bir alemi yok"

Vatandaşlarda değişim arzusunu gördüğünü söyleyen Altay, "Çok samimi bir güven ve ilgi gözlemliyoruz. Sahada herhangi bir bir tepkiyle karşılaşmıyoruz. Türkiye seçime gidiyor, siyasetin dilini sertleştirmenin bir alemi yok. " dedi.

"Tek millet iki devlet olacağız"

Sözlerine devam eden Altay ,"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin geleneksel bir rotası var. Ülkemizin bölgedeki çıkarları. Dış politika çıkarların öncelenmesi üzerine kurulan bir iştir. Şimdi biz Amerika ne istiyorsa veriyoruz, bazen rahibi veriyoruz, Rusya ne istiyorsa veriyoruz. Böyle olmaz. Senin çıkarların varsa benim çıkarlarım da var. Libya'da biz münhasır ekonomik bölge anlaşmasına evet oyu verdik mesela. Kaç asker gitti bilmiyoruz. Azerbaycan'la Tayyip Bey gitti diye 'tek millet iki devlet' olmayacak mıyız, olacağız tabii ki. " ifadelerini kullandı.

"Kandil'den gelecek destek orada kalsın"

Asıl mesele Suriye'den ziyade Türkiye'nin güneyinde kimin olduğu çok önemli diyen CHP Genel Başkanvekili Engin Altay, Türkiye'ye yönelik her şeyi risk olarak görürüz. Zaman zaman Türkiye'ye yönelik hamleleri biliyoruz. Ama oradaki Kürtleri yok saymayacağız. Gaffar Okkan Hizbullah terör örgütü tarafından alçakça katledildi. Türkiye'de hem Türk hem Kürtlerin çok sevdiği bir tanecik insan vardı. Kandil'den gelen mesajların amacı CHP seçimi kaybetsin için yapılır. Kandil'den gelecek destek orada kalsın. Kandil'in vereceği desteğin kime ne faydası olur? " diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080279/altay-ikinci-tura-kalacagina-dair-ihtimal-vermiyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.