Erdoğan," Alevi-Sünni diye ayrıma tutanlara lanet olsun"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Kepez Turgut Özal Spor Salonu önünde düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan, Millet İttifakı ile CHP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğu'na eleştirilerine devam etti. "Bunların derdi bizimle değil Türk milleti ile." dedi.
Onur Çetinkaya
|
02 Mayıs 2023, Salı - 16:33
Erdoğan," Alevi-Sünni diye ayrıma tutanlara lanet olsun"

Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan mitingine Antalya'da devam etti. 

Antalya Kepez Turgut Özal Spor Salonu önünde partililere hitap eden Erdoğan, cumhurbaşkanı adaylığında rakibi Kılıçdaroğlu'na seslendi.

"Alevi-Sünni diye ayrıma tutanlara lanet olsun"

Kılıçdaroğlu'nun Alevi açıklamalarına  değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz sana bunu sormadık ki? Bugüne kadar bunu söylemedin de niye bugün söylüyorsun? Demek ki oradan bir şey bekliyor. Bu ülkeyi Alevi-Sünni diye ayrıma tabi tutanlara lanet olsun." ifadelerini kullandı. 

"Bunların derdi bizimle değil Türk milleti ile"

Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı olarak karşımıza diken bir mekanizma var diye konuşan Erdoğan," Ülkeyi köken ve mezhep ayrışmasını derinleştirerek yeniden kamplara bölmek istiyorlar. Ülkeyi, tasmaları emperyalistlerin elinde olan terör örgütlerinin cirit alanına çevirmek istiyorlar. Bunların derdi bizimle değil Türk milleti ile. " dedi.

"Bu filmi defalarca seyrettik"

Sözlerine devam eden Erdoğan," Kılıçdaroğlu üzerinden ülkemize dayatılan bu filmlerle ilk defa karşılaşmıyoruz. Bu filmi defalarca seyrettik. Tek parti döneminde insanımızın hak ve özgürlükleri çiğnenirken, sanayi kuruluşlarımızın kapısına kilit vurulurken seyrettik. Darbe ve muhtıralarla seyrettik. Koalisyon hükümetleri döneminde güven ve istikrarı kaybederken izledik. İdeolojik kavgalarda köken ve mezhep kışkırtmalarında seyrettik. Biz defalarca seyrettiğimiz bu filmin senaristlerini de oyuncularını da finalini de çok iyi biliriz." şeklinde konuştu.

"Aziz millet sana sandıkları mezar edecek"

Bunların bayrağı var mı? Bunların ezanı var mı? Bunların dini var mı? diye seslenen Cumhurbaşkanı HDP'ye sert ifadeler kullandı.

Erdoğan, "Ne diyor? Bizim desteğimiz Kılıçdaroğlu'nadır. Dini olmayan, diyaneti olmayan, bayrağı olmayan, ezanı olmayan kimler destekliyor bay bay Kemal'i, bu teröristler. Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Bay bay Kemal, senin arkadaşın Kandil. 14 Mayıs'ta bu aziz millet sana sandıkları mezar edecek." açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080790/erdogan-alevi-sunni-diye-ayrima-tutanlara-lanet-olsun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.