Feyzi İşbaşaran kimdir?

Siyaset gündemine dair yorumları ile dikkati çeken Feyzi İşbaşaran kimdir? Eski Ak Parti Elazığ Milletvekili ve Türk iş insanı Feyzi İşbaşaran nereli, kaç yaşında? İşte hakkında merak edilenler...
Suat Mutlu
|
28 Nisan 2023, Cuma - 11:37
Feyzi İşbaşaran kimdir?

Feyzi İşbaşaran, 29 Mayıs 1956 yılında Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde dünyaya geldi. İşbaşaran, eğitimini  Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesini tamamlayarak mezun olmuştur. 

Kariyeri

Feyzi İşbaşaran, kariyer hayatına özel sektörde yöneticilik yaparak adım atmıştır. Daha sonra İşbaşaran, Turgut Özalan'ın başbakanlık döneminde Başbakan Başdanışmanlığı ve Başbakan Özel Kalem Müdürlüğü ardından Özalan'ın cumhurbaşkanlığına geçmesiyle  Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevlerini yerine getirmiştir.

Feyzi İşbaşaran, siyasi kariyerinin yanında Türkiye Ereğli Demir-Çelik Fabrikaları yönetim kurulu ve Vakıflar Bankası yönetim kurulu üyelikleri ve Turban Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. İşbaşaran Türkiye Büyük Millet Meclisi 19. dönem İstanbul ve 23. dönem Elazığ milletvekili görevlerinde bulundu.  

Ak Parti'den ihracı

Feyzi İşbaşaran, Türk polisiyle girmiş olduğu kavgadan sonra hakkında kesin ihraç istenmesiyle Ak Parti Meclis Yüksek Kurulu tarafından  Müşterek Disiplin Kurulu’na oy birliğiyle sevkine karar verilmiş ve 26 Aralık 2009'da AK Parti'den istifa etmiştir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080312/feyzi-isbasaran-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.