Soylu'dan tepki çeken 14 Mayıs benzetmesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerini ‘siyasi darbe girişimi’ olarak nitelendirdi.
Ersin Küçükbarak
|
28 Nisan 2023, Cuma - 15:11
Soylu'dan tepki çeken 14 Mayıs benzetmesi

İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Fatih’te İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'nın etkinliğinde konuştu.

Soylu, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en büyük avantajının, 21 yıllık büyük bir istikrarıolduğunu vurguladı.

Süleyman Soylu, “Tayyip Erdoğan'ın en büyük avantajı, sabırlı bir şekilde milletine itimat etmesi ve milletinin kendisine sahip çıkacağını bilmesidir. Tayyip Erdoğan'ın en büyük avantajı, sandığı sürekli milletin en önemli gücü olarak tutmasından kaynaklanmaktadır. Yine Tayyip Erdoğan'ın en büyük avantajı, değişimi sürekli olarak bu ülkede gerçekleştirebilmek iradesinin yansımasını milletiyle paylaşmasıdır. Tayyip Erdoğan'ın en büyük avantajı, aslında o değişimlerin sonunda birbirine ekleyerek bir devrim oluşturmuş ve Türkiye'de hem bir altyapı devrimi hem de bir zihniyet devrimi gerçekleştirmiştir." dedi.

"14 Mayıs 2023, Batı'nın siyasi darbe girişimidir"

Konuşmasında 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimini hatırlatan Soylu, "15 Temmuz onların fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs da siyasi darbe girişimleridir. Bu kadar açık ve nettir. 14 Mayıs 2023, Batı'nın siyasi darbe girişimidir. Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların 14 Mayıs'ta her birini bir araya getirerek oluşturulabilecek darbe girişimidir. Bunu ben söylemedim. Bunu bugün Amerika'nın başındaki zat yıllar önce söyledi. Yıllar önce denedikleri bütün yöntemler berhava olunca ancak böyle bir yöntemle Türkiye'yi ele geçirebileceklerini ifade ettiler" ifadelerini kullandı.

Soylu, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimin kolay bir seçim olmadığına işaret ederek, "Bu seçim, herkesin bütün müktesebatını ortaya koyduğu bir seçimdir. Bu seçim, herkesin bütün birikimini ortaya koyduğu bir seçimdir. Onun için bütün birikimimizi ortaya koymalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080339/soyludan-tepki-ceken-14-mayis-benzetmesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.