Ali Mahir Başarır kimdir?

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır kimdir? Türk siyasetçi, avukat ve 27. dönem Mersin milletvekili olan Ali Mahir Başarır nereli, kaç yaşında? Anayasa Komisyonu üyesi olan Ali Mahir Başarır hakkında merak edilenler...
Suat Mutlu
|
29 Nisan 2023, Cumartesi - 10:23
Ali Mahir Başarır kimdir?

Ali Mahir Başarır, 3 Eylül 1975 yılında Mersin Tarsus'ta dünyaya geldi. Başarır, eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini tamamlayarak mezun oldu ve yüksek lisans eğitimini de aynı üniversiteden tamamladı. 

Kariyeri 

Ali Mahir Başarır, kariyer hayatına İstanbul'da serbest avukatlık yaparak adım attı. Ayrıca Başarır,  Maltepe Spor Kulübü ve Kartal Spor Kulübü'nde yöneticilik görevlerinde bulundu. 

Siyasi Kariyeri 

Ali Mahir Başarır, 12 Eylül Darbesinin ardından kapatılan Cumhuriyet Halk Partisinin 1992'de tekrardan açılmasıyla Tarsus ilçe örgütlenmesinde yer alarak siyasi kariyerine adım attı. Daha sonra Başarır 2011 Genele Seçimlerinde Mersin milletvekilli adayı oldu ve 2018 genel seçimlerinde ise Mersin Milletvekili olarak parlamentoya girmiştir. Ali Başarır, 2020 yılında düzenlenen 37. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayında Parti Meclis Üyesi seçilerek görevine devam etmektedir. Ayrıca Başarır, Türküye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu üyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile HATİAB üyesidir. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080380/ali-mahir-basarir-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.