Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu millet sizi affetmeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Türk ordusuyla ilgi açıklamalarına tepki göstermediğini dile getirirken"Bak söylüyorum, bunun hesabını Mehmetçiğine, askerine bu denli sahip çıkan bu millet seni asla affetmeyecektir" dedi.
Ankara Masası
|
30 Kasım 2020, Pazartesi - 20:20
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu millet sizi affetmeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın 'Türk ordusu satılmış' ifadelerine Kabine Toplantısı sonrası tepki gösterdi.

Erdoğan " Bunların içlerindeki kinin ve nefretin sebebi ne Borsa İstanbul'dur, ne Sakarya'daki fabrikadır. Bunların derdi kadim medeniyetiyle Türkiye'dir, Türk milletidir, ülkenin hedefleriyledir." diye konuştu.

"Bu millet seni asla affetmeyecektir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan " Ey CHP'nin başındaki zat, senin milletvekilin kalkacak, benim Silahlı Kuvvetler'ime hakaret edecek, sen bunu kapıya koyamayacaksın. Bak söylüyorum, bunun hesabını Mehmetçiğine, askerine bu denli sahip çıkan bu millet seni asla affetmeyecektir. Bunu bir defa bilesin. Sandıklar da seni affetmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

"Milleti görecek halleri yok"

Asırlık oyunları bozan, alt üst eden, zihinlere vurulan asırlık zincirleri kıran Türkiye'ye bunun bedelini ödetmek isteyen olacaktır. Ülke ve millet olarak bunların hepsini de göğüslemeye evelallah hazırız. Bizi asıl üzen içerde ortaya çıkan tuhaf manzaradır. Türkiye'de ekmeğini yiyip vatanına düşmanlık besleyen, sefasını sürüp insanını sevmeyen bir kesim var. Bunlar zahirde demokrat, insancıl, hoşgörülü gözükür, hakikatte faşistin, darbecinin, vesayetçinin önde gidenidir. Bunlar çok çalışır gözükür ama hiçbir şey üretmek. Bunlar çok konuşur ama hiçbir şey söylemez. Bunlar dünyayı çok bilir gibi davranır ama hiçbir şeyden haberi yoktur. Bunlar yalanda ve iftirada sınır tanımaz ama sıra gerçeklere gelince hemen arkasını döner. Bunlar demokrasiyi milletin iradesinde değil, yurt dışından gelen sinyallerde arar. Bunlar etrafına kin ve nefret saçmaktan kalbi kurumuz, dili çatallaşmış bir güruhtur. Ülkemizin ufkunu gölgeleyen, enerjisini emen, havasını kirleten, suyunu bulandıran bu anlayışın demokrasimize ve kalkınmamıza maliyeti en az yarım asırdır. Millet kendilerine hak ettikleri cevabı vermiştir ama onların gündemi hep başkadır. Sandık mühendisliği hesaplarına öyle dalmış durumdalar ki milleti görecek halleri yok.

"Bu ükenin ordusuna saldırmasına izin veremeyiz"

"Ülkenin temel değerlerine ve kurumlarına saldırmayı adet edindiler. Son olarak CHP'li bir milletvekilinin pervasızca tekrarladığı TSK'yı hedef alan sözler, bu zihniyetin başlı başına bir milli güvenlik meselesine dönüşmekte olduğunun işaretidir. Tek parti diktasının ardından sırtını ancak vesayete ve darbecilere dayayarak iktidara gelen bir partinin TSK düşmanlığını anlıyoruz. Yüreklerinde Türkiye yerine başka yerlerin sevgisini taşıyanların, sıfatları milletvekili bile olsa laf cambazlığıyla bu ükenin ordusuna saldırmasına izin veremeyiz. Bunların sancısı ülkemize yapılan yatırımın nereden geldiği değil, Türk ordusunun son 5 yılda neler yaptığıdır.

"Sandıklar da seni affetmeyecektir"

"Bunların içlerindeki kinin ve nefretin sebebi ne Borsa İstanbul'dur, ne Sakarya'daki fabrikadır. Bunların derdi kadim medeniyetiyle Türkiye'dir, Türk milletidir, ülkenin hedefleriyledir. Bu zihniyetin istismarını yaptığı demokrasimin, çoğulcuğun en büyük savunucusu ve uygulayıcısı biz olduk.  Ey CHP'nin başındaki zat, senin milletvekilin kalkacak, benim Silahlı Kuvvetler'ime hakaret edecek, sen bunu kapıya koyamayacaksın. Bak söylüyorum, bunun hesabını Mehmetçiğine, askerine bu denli sahip çıkan bu millet seni asla affetmeyecektir. Bunu bir defa bilesin. Sandıklar da seni affetmeyecektir. Bizim demokrasi ve özgürlük sınırlarımız, güya bunların kaynağı olan Batı'nın kendisinin uygulamadığı kadar ileri seviyededir. Türkiye'de devlete ve millete yapılan saldırıların binde birini Batı'da uygulamaya kalkın, görün başınıza neler geliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/408881/cumhurbaskani-erdogan-bu-millet-sizi-affetmeyecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.