Araç fiyatlarına yeni zamlar yolda

Sektör temsilcileri yılbaşından bu yana her ay yüzde 10 artan araç fiyatlarındaki artışın devam edeceğini duyurdu.
Ankara Masası
|
01 Mayıs 2023, Pazartesi - 16:32
Araç fiyatlarına yeni zamlar yolda

Ekonomik kriz ve dolar kurundaki artış nedeniyle sıfır araç almak hayal olurken, vatandaşlar ikinci el araca yöneldi. Ancak talebin çok olması nedeniyle ikinci el araç fiyatları da arttı. 

Yılbaşından bu yana her ay yüzde 10 artan fiyatlardaki artışın önümüzdeki aylarda da devam etmesi bekleniyor.

Otomotiv sektörü temsilcileri kur artışları, araç fiyatlarını artıran etkenlerden biri olarak gösteriliyor. Bunun yanı sıra, enflasyondan kaçınmak isteyen vatandaşların yatırım amaçlı araç almak istemesi de araç fiyatlarına yansıyor.

"Üç ay içinde yüzde 10-12 artış görebiliriz"

Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, önümüzdeki haftalarda araç fiyatlarında yüzde 3 ile 5 arasında bir zammın söz konusu olacağını belirterek "İkinci elde ise fiyat artışları daha hızlı oluyor; yatırım aracı olarak görülen ikinci el araçlarda yılın ilk çeyreğinde ortalama yüzde 15 fiyat artışı yaşandı. Yine kur yukarı yönlü seyrederse ikinci elde de önümüzdeki üç ay içinde yüzde 10-12 arası bir fiyat artışı görebiliriz" dedi.

"Talep artışı da gözlemleniyor"

2plan İcra Kurulu Başkanı Orhan Ülgür, ikinci el otomobilin yatırım aracı olarak görüldüğünü ifade ederek "İkinci el otomobil piyasasında fiyatları belirleyici unsurlardan biri de talep dengesi. Sıfır araç bulunma sıkıntısı yaşanması sebebiyle ikinci elde kurla beraber talep artışı da gözlemleniyor. Bunun yıl sonuna kadar böyle devam etmesini öngörüyoruz" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080667/arac-fiyatlarina-yeni-zamlar-yolda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.