Türkiye için Azerbaycan'da 15 sandık kuruldu

Türkiye’de 14 Mayıs’taki 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı Seçimi için Azerbaycan’daki sandık merkezlerinde çalışmaların tamamlandığı bildirildi.
Mevlüt Peker
|
03 Mayıs 2023, Çarşamba - 18:37
Türkiye için Azerbaycan'da 15 sandık kuruldu

Azerbaycan'da yaşayan 11.036 Türk seçmen, Türkiye'deki genel seçimlerde oy kullanmak üzere 5, 6 ve 7 Mayıs tarihlerinde sandık başına gidecekler. Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Azerbaycan'daki Türk vatandaşlarının oy kullanabilmesi için yapılan hazırlıklarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bağcı, "Yurtdışındaki vatandaşlarımızın ülkemizdeki siyasi hayata katılımına önem veriyoruz. Malumunuz bu çerçevede oylama sürecinin başladığını ifade ettim. Bu amaçla ilgili kanunlarda yaptığımız değişikliklerle yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın ülkemizde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi, milletvekili genel seçimi ve halk oylamalarında oy kullanabilmelerinin hukuksal altyapısı oluşturulmuştur" dedi.

Bağcı ayrıca, Azerbaycan'da 15 sandık kurulduğunu belirterek, "Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı bütün vatandaşlarımız, dış temsilciliklerimizde ve gümrük kapılarında oylarını kullanabileceklerdir ve kullanmaya da başlamışlardır" diye konuştu.

Türkiye'nin tüm temsilciliklerinde Türk vatandaşlarının güven ve huzur içerisinde oylarını kullanmaları için tüm gerekli hazırlıkların yapıldığını ifade eden Büyükelçi Bağcı, "Vatandaşlarımızın oylarını kullanmalarını önemsiyoruz ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bu dönemki, 28'inci dönemdeki parlamentosunda ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iradelerini sandığa yansıtması gerektiğini düşünüyoruz. Bu çerçevede vatandaşlarımızı oy kullanmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Azerbaycan'da oy verme işlemleri 5 Mayıs Cuma günü başlayacak ve sabah 09.00-21.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080930/turkiye-icin-azerbaycanda-15-sandik-kuruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.