Seçim yasakları bugün başlıyor

2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine 10 gün kala anket, kamuoyu araştırması ve tahminler yasak olacak ve yayımlanmayacak.
Onur Çetinkaya
|
04 Mayıs 2023, Perşembe - 09:05
Seçim yasakları bugün başlıyor

Türkiye, 14 Mayıs'ta  yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandığa gitmeye hazırlanıyor.

Bu seçimle birlikte 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyeleri belirlenecek. 

Seçimde, pusuladaki sıralamaya göre, Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan, cumhurbaşkanı adayı olarak yarışacak. Milletvekili Genel Seçimi'ne ise 24 siyasi parti ile Türkiye genelinde 151 bağımsız milletvekili adayı girecek.

Yasaklar bugün başlıyor  

Oy verme gününden önceki on gün içinde yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi ve iletişim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla, adayın lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın ve herhangi bir surette dağıtım yapılamayacak.

Makam araçları kullanılmayacak 

Bakanlarla, milletvekillerinin yurt içinde yapacakları seçim propagandası ile ilgili gezilerini makam otomobilleri ve resmî hizmete tahsis edilen vasıtalarla yapamayacaklarına, bu maksatla yapacakları gezilerde, protokol icabı olan karşılama ve uğurlamalar ile törenler yapılamayacak ve resmî ziyafet verilemeyecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080973/secim-yasaklari-bugun-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.