Gültekin Uysal: ''İktidar su kaynaklarımızın kabusu olmuştur''

Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal, "Mevcut iktidar tedbirsizlikle, plansızlıkla, çiftçiyi ve üreticiyi ihmal ederek su kaynaklarımızın kabusu olmuştur. Sularımızın yönetimini, geçim derdindeki çiftçilerin ve yerel halkın sırtına yük etmiştir. Tarım teknolojilerinde devrim çiftçinin cebindeki parayla yapılamaz. " dedi.
Ecem Çetin
|
04 Mayıs 2023, Perşembe - 15:54
Gültekin Uysal: ''İktidar su kaynaklarımızın kabusu olmuştur''

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabından iktidarı tarım üzerinden eleştirdi.

Uysal, "Anadolu'da vatandaşlarımızın, özellikle de çiftçilerimizin yıllardır çok iyi bildiği bir gerçek var: Memleketimin dağlarında gürleyen, ovalarını besleyen nehirleri günden güne kuruyor. Gölleri, akarsuları zehirleniyor. Anadolu'nun suları tükeniyor. Su kıtlığı kapımızı çalıyor." ifadelerini kullandı.

"Su. Su; berekettir, hayattır"

"Sadece tarım için değil; üretim, enerji hatta yaşam için son derece önemli bir meseleyi konuşacağız" diyen Uysal, "Su. Su; berekettir, hayattır. Her zaman söyledik, "Su vatandır". Görkemiyle insanını andıran Büyük Menderes'tir. Anadolu'nun can damarı Kızılırmak'tır." dedi. 

"Su kaynaklarımızın kabusu olmuştur"

Gültekin Uysal, şöyle devam etti;

"Mevcut iktidar tedbirsizlikle, plansızlıkla, çiftçiyi ve üreticiyi ihmal ederek su kaynaklarımızın kabusu olmuştur. Halkı bu felaketle baş başa bırakmıştır. Sularımızın yönetimini, geçim derdindeki çiftçilerin ve yerel halkın sırtına yük etmiştir. 

"Bu yükü sırtlanmaya hazırız"

Tarım teknolojilerinde devrim çiftçinin cebindeki parayla yapılamaz. Çiftçiden, vatandaştan su kaynaklarını güvence altına alması beklenilemez. Derdi vatan olan önce suyunu korur, toprağını korur, çiftçisini korur. Bu yükü sırtlanmaya hazırız. 

"Milletimiz için geliyoruz!"

Gönlünüzü ferah tutun. Bizler, ülkesinin kıymetini bilen gerçek vatanseverleriz. 13. Cumhurbaşkanımız @kilicdarogluk liderliğinde, cennet vatanımızın toprağı, havası, suyu bize emanettir. Nasıl yapacağımızı çok iyi biliyoruz, milletimiz için geliyoruz! #SanaSöz"


http://www.ankaramasasi.com/haber/2081031/gultekin-uysal-iktidar-su-kaynaklarimizin-kabusu-olmustur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.