Gültekin Uysal: ''İlk iş sürdürülebilir bir Türkiye için çalışacağız

Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kendine yeten, tam bağımsız bir Türkiye'yi mutlaka kuracağız. Çiftçimizle, üreticimizle beraber memleketin her karış toprağını ihya edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Ecem Çetin
|
10 Mayıs 2023, Çarşamba - 17:37
Gültekin Uysal: ''İlk iş sürdürülebilir bir Türkiye için çalışacağız

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabından art arda bir paylaşımda  bulundu. 

Tam bağımsız bir Türkiye için sürdürebilirlik meselesinin hayati önem taşıdığını ifade eden Uysal, " Tarımda kendine yeten bir ülke olmak sadece pazarda gördüğümüz fiyatların ucuzlaması demek değildir. Aynı zamanda mevcut iktidarın kaybettiği ekonomik bağımsızlığımızın da temelidir. "dedi. 

"Suyumuzu, toprağımızı ve havamızı güvence altına alacağız"

Gültekin Uysal, " Tarım alanlarımızdaki nehirler zehirlenirken, tarım arazilerimize asbest karışırken, yer altı su kaynaklarımız geri çekilirken; sürdürülebilir tarım konuşmamızın imkanı yoktur. Acil eylem planımızı yürürlüğe alacak, önce suyumuzu, toprağımızı ve havamızı güvence altına alacağız." ifadelerini kullandı. 

"Toprağın da suyun da sağı-solu olmaz"

Karşı karşıya kalınan felaketlerin siyaset üstü bir hal aldığını aktaran  Demokrat Parti Lideri, "Çünkü mesele artık vatan toprağını savunma meselesi olmuştur. Vatan demek akan nehir demektir. Vatan demek işlenmiş toprak demektir. Toprağın da suyun da sağı-solu olmaz." şeklinde konuştu. 

Uysal, şöyle devam etti;

"Kendine yeten, tam bağımsız bir Türkiye'yi mutlaka kuracağız"

"Bu sorunları kontrol altına aldıktan sonra, ilk iş sürdürülebilir bir Türkiye için çalışacağız. Bu topraklar plansızlıkla, tedbirsizlikle yönetilmeye mecbur değil. Kendine yeten, tam bağımsız bir Türkiye'yi mutlaka kuracağız."

" Çiftçimizle, üreticimizle beraber memleketin her karış toprağını ihya edeceğiz"

"Her şeyi değiştirmek için vatanın değerini bilmeyen bu devlet anlayışını değiştirmek yeterlidir. Endişeye kapılmaya gerek yok. Ne yapacağımızı biliyoruz, hep birlikte başaracağız. Çiftçimizle, üreticimizle beraber memleketin her karış toprağını ihya edeceğiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081713/gultekin-uysal-ilk-is-surdurulebilir-bir-turkiye-icin-calisacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.