Koca’dan Ordu ve Samsun şehir hastaneleri açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kaba inşaatı bitmek üzere olan Ordu Şehir Hastanesi ve Samsun Şehir Hastanesi ile ilgili ayrı ayrı paylaşımlarda bulundu.
Mevlüt Peker
|
04 Mayıs 2023, Perşembe - 23:03
Koca’dan Ordu ve Samsun şehir hastaneleri açıklaması

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, kaba inşaatları bitme noktasında olan Ordu Şehir Hastanesi ve Samsun Şehir Hastanesi hakkında paylaşımlar yaptı.

Ordu Şehir Hastanesi

Yapımına bir süre önce Ordu Üniversitesi yerleşkesinde başlanan ve Sağlık Bakanlığının öz kaynakları ile inşa edilen 900 yataklı Ordu Şehir Hastanesi'nin kaba inşaatı %90 oranında bitirildi. Çalışmaların sürdüğü Ordu Çevre Yolu’nun alt kısmında yer alan, depreme karşı 1020 adet sismik izolatörle güçlendirilen hastane, sadece Ordu ilinin değil civar illerin de sağlık merkezi haline gelecek.

Sosyal medya platformu Twitter’daki @drfahrettinkoca onaylı hesabından paylaşımda bulunan ve hastanenin kısa süre içinde hizmete alınacağı haberini veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Ordu Şehir Hastanesi, çok yakın hizmete açılıyor. Yatak kapasitesi 987. Sağlık kompleksi içinde kadın doğum hastanesi de var. KVC merkezi, organ ve doku nakli merkezi, genetik hastalıklar merkezi, onkoloji merkezi, kemoterapi merkezi, radyoterapi merkezi, nükleer tıp merkezi, yanık merkezi, diyabet merkezi, fizik tedavi merkezi, uyku laboratuvarı gibi ünite ve merkezler hastanemizin ileri imkanları arasında. Ameliyathane sayısı 38. Şehir hastaneleriyle gelen sağlık rezervasyonu, yapımı hızla devam eden hastaneyle çok yakında Ordu'da, bugünden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Bakan Koca, Ordu ve Ordu Şehir Hastanesi tanıtımını içeren şu videoyu paylaştı:

Samsun Şehir Hastanesi

Yine Sağlık Bakanlığının öz kaynakları ile inşa edilen 900 yataklı Samsun Şehir Hastanesi'nin kaba inşaatı da neredeyse tamamlanma noktasına ulaştı. Dış cephe kaplamalarının montajı süren ve toplamda 234.000 metrekare alanda inşa edilen Samsun Şehir Hastanesi, deprem riskine karşı tıpkı Ordu Şehir Hastanesi’nde olduğu gibi 1020 adet sismik izolatör ile güçlendirildi.

Sosyal medya platformu Twitter’daki @drfahrettinkoca onaylı hesabından paylaşımda bulunan ve hastanenin kısa süre içinde hizmete alınacağı haberini veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Samsun Şehir Hastanesi yakında açılıyor. Toplam yatak kapasitesi bin 103, poliklinik sayısı 320, ameliyathane sayısı 40. Yatak kapasitesinin 223'ü yoğun bakıma, 40'ı diyalize ayrılıyor. Kapalı alan 305 bin 545 metrekare. Diyaliz merkezi, kapsamlı palyatif bakım merkezi, inme merkezi, kemoterapi tedavi ünitesi, kalp merkezi, onkoloji tanı ve tedavi merkezi, organ nakil merkezi, hiperbarik oksijen tedavi merkezi, genetik merkezi gibi ünite ve merkezler hastanemizdeki ileri, önemli imkanlar arasında. Şehir hastaneleriyle gelen sağlık hizmetleri, yapımı hızla devam eden hastaneyle yakında Samsun'da, bugünden hayırlı olsun.” dedi.

Bakan Fahrettin Koca, Samsun’u ve Samsun Şehir Hastanesi’ni tanıtan bir video da paylaştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081074/kocadan-ordu-ve-samsun-sehir-hastaneleri-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.