Bakan Koca'dan "hiperbarik oksijen tedavisi" paylaşımı

Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca, Bodrum Devlet Hastanesinde yer alan Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Bölümü ile ilgili bir video paylaştı.
Mevlüt Peker
|
04 Eylül 2023, Pazartesi - 18:26
Bakan Koca'dan "hiperbarik oksijen tedavisi" paylaşımı

Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca, sosyal medya platformu X’teki @drfahrettinkoca kurumsal yönetici onaylı hesabından yaptığı paylaşımda, "hiperbarik oksijen tedavisinin kapalı bir odada hastalara yüksek basınçlarda aralıklı olarak yüzde 100 oksijen solutularak uygulanan bir tedavi yöntemi olduğunu" belirtti.

Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca, Bodrum Devlet Hastanesine bağlı Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Bölümünde yürütülen tedaviden çoğunlukla balıkadamların ve dalgıçların yararlandığını hatırlattı.

Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca’nın bu açıklamasının yanında paylaştığı videoda, Bodrum Devlet Hastanesi bünyesindeki Sualtı Hekimliği ve Hiberbarik Bölümü hocalarından Uzman Doktor Nisa Örmeci, uyguladıkları tedavinin ayrıntılarını paylaştı.

Uzman Doktor Nisa Örmeci, hiperbarik oksijen tedavisinin bazı hastalıklarda birincil yöntem olarak uygulandığını, bazı hastalıklarda ise esas tedaviye yardımcı olması için ek tedavi yöntemi olarak kullanıldığını söyledi.

Muğla’nın turistik ilçesi Bodrum'daki hastalarının daha çok balıkadamlardan ve dalgıçlardan oluştuğunun altını çizen Uzman Doktor Nisa Örmeci, uyguladıkları bu tedavi sonrasında da hastaların durumlarını çeşitli yöntemlerle kontrol ettiklerini sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2097492/bakan-kocadan-hiperbarik-oksijen-tedavisi-paylasimi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.