Mustafa Destici " Anayasa Mahkemesi üyeleri vebalde"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, HDP'ye hazineden seçim yardımı yapan Anayasa Mahkemesinin eleştirerek " Vebaldesiniz, ona evet diyen Anayasa Mahkemesi üyelerinin hepsi vebaldedir, bu dünyada da ahrette bunun hesabı onlardan sorulur" dedi.
Ankara Masası
|
05 Mayıs 2023, Cuma - 15:17
Mustafa Destici " Anayasa Mahkemesi üyeleri vebalde"

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine yönelik çalışmalarına devam eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul Pendik'te vatandaşlarla buluştu.

Vatandaşa seslenen Destici, Anayasa Mahkemesinin (AYM) PKK'nın siyasi uzantısı olarak nitelediği Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) hazineden seçim yardımı vermesine tepki gösterdi.

Türkiye'de herkesin siyasi parti kurarak siyaset yapabileceğini belirten Destici " Dünyanın hiçbir yerinde terör örgütlerinin partisine müsaade edilmez" dedi.

" Vebaldesiniz"

AYM'nin HDP'yi kapatmamak için kamuoyunu oyladığını ifade eden Destici, hazineden yapılan yardımın doğru olmadığının altını çizerek şunları söyledi:

"AYM milletin, yetimin 650 trilyonun üzerindeki parasını da PKK’nın siyasi şubesi HDP’ye vermiştir. Biz o zaman uyardık, bu para terör örgütüne gidecek dedik. İşte şimdi HDP seçime girmiyor, para nerede? Cevap ver Anayasa Mahkemesi, cevap ver üyeleri...bu milletin 650 trilyonu nerede. Kandil’de mi? Hadi alın bakalım parayı.

Biz sizi uyardık, bunlarda 50 çeşit numara var, bu para terör örgütüne gider dedik, dinlemediler. Önce kısıtlama koydular sonra HDP’nin yani PKK’nın kasasına aktardılar. Vebaldesiniz, ona evet diyen Anayasa Mahkemesi üyelerinin hepsi vebaldedir,  bu dünyada da ahirette bunun hesabı onlardan sorulur."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081165/mustafa-destici--anayasa-mahkemesi-uyeleri-vebalde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.