Mühürlü çıkan oy pusulası için suç duyurusunda bulunulacak

Yurt dışındaki bir oy pusulasında bir siyasi partinin mührünün basılı çıkmasına ilişkin suç duyurusunda bulunulacak.
Mevlüt Peker
|
05 Mayıs 2023, Cuma - 20:23
Mühürlü çıkan oy pusulası için suç duyurusunda bulunulacak

Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu, 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı Seçimi için Avustralya'ya gönderilen oy pusulalarından birinde, bir siyasi partinin mührünün basılmış halde olmasına ilişkin suç duyurusunda bulunulması kararını verdi.

Alınan bilgilere göre, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı Seçimi için Avustralya'nın Sidney şehrine gönderilen açılmamış durumdaki milletvekili seçimi oy pusulalarının birinin, YSK’nın (Yüksek Seçim Kurulu) genelgeleri gereği incelenerek teslim alınırken, bir siyasi parti için tercih yapılmış, siyasi partinin mührünün basılmış durumda olduğu görüldü.

Siyasi partiye ait mührün, aynı siyasi partinin oy hanesine basılmış olmasıyla ilgili tutanak tutulması sonrası, hazır bulunan siyasi parti temsilcileri, konu ile ilgili suç duyurusunda bulunulması amacıyla Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna başvuruda bulundu.

Talebe bakan Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu, oy birliği ile konunun araştırılmasını ve kusurlularla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması kararını aldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081197/muhurlu-cikan-oy-pusulasi-icin-suc-duyurusunda-bulunulacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.