Karaca: ''İmam hatipte okurken mitinge gitmediğimizde notlarımız düşürüldü''

Elmas Kübra Karaca, imam hatipte okuduğu dönemde zorla mitinge götürüldüğünü, gitmediğinde notlarının düşürüldüğünü söyledi.
Ecem Çetin
|
08 Mayıs 2023, Pazartesi - 16:11
Karaca: ''İmam hatipte okurken mitinge gitmediğimizde notlarımız düşürüldü''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara 3. bölge 11. sıra Milletvekili adayı Elmas Kübra Karaca Ankara Masası Seçim Ekranı'nda Ersin Küçükbarak'ın sorularını yanıtladı. 

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karaca, imam hatipte okuduğu yıllara ait bir anısını Ankara Masası'nda ilk kez anlattı. 

"Zorla mitinge götürüldük, gitmediğimizde notlarımız düşürüldü"

Elmas Kübra Karaca, şunları söyledi;

"İmam hatip çıkışlıyım aynı zamanda ben. İmam hatip de okurken çok rahat kendimi ifade ettim desem yalan söylerim. İmam hatip sürecinde bizler seçim arabalarına bindirtilip, zorla götürülüp, orada yoklama alanlardık. Ve gelmek istemediğiniz de müdür tarafından sebepleri sorgulanıp sözlü düşürülürdü. Benim ki düşürüldü mesela. Ve nedenini sorguladığımız da, bizim sınavımız var biz gelmek istemiyoruz denildiğinde direk adın soyadın ne senin. Niye söylüyorum ben adımı soyadımı bu cümleden sonra. Neden söyleyebiliriz aslında? Ve ben imam hatip bitirdikten sonra yüksek bir puan ile ilahiyata gittim. Bile isteye gittim. Taban böyle ise tavanda neler oluyor? 

"Diploma vermeyecekler, verdirmezler"

İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoğlu kazandığında çok mutlu olduğunu ifade eden Karaca, "Dışarı çıktığımızda sahilde hocamızla karşılaştık, bana söylediği şey şu; Elmas, bugün sen çok mutlusun hayırdır? Söyleyemiyorsun. Dedim ki hocam puanlarımız açıklanmış çok mutlu oldum. Neden söyleyemiyoruz? Çünkü söylediğimiz de arkasından gelecek diplomamızın olmadığını göreceğiz. Diploma vermeyecekler, verdirmezler." ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081460/karaca-imam-hatipte-okurken-mitinge-gitmedigimizde-notlarimiz-dusuruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.