ASELSAN’dan Malatya’ya 1 milyar liralık teknoloji yatırımı!

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askerî haberleşme ihtiyaçlarını karşılanması amacıyla 1975 yılında kurulan savunma sanayisi şirketi ASELSAN’ın (Askerî Elektronik Sanayi) öncülüğünde Malatya’ya 1 milyar TL değerinde çok katmanlı baskılı devre üretim tesisi kurulacak. Tesiste 300 depremzede iş başı yapacak.
Mevlüt Peker
|
08 Mayıs 2023, Pazartesi - 22:10
ASELSAN’dan Malatya’ya 1 milyar liralık teknoloji yatırımı!

Savunma Sanayii Başkanlığı, deprem bölgesindeki 11 ilde ekonomiyi geliştirme ve istihdamı arttırma hedefiyle başlattığı iskan ve istihdam projesi kapsamında, Malatya'da ASELSAN öncülüğünde 1 milyar TL'lik çok katmanlı baskılı devre üretim tesisi kurmayı planlıyor.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Malatya'ya yaptığı ziyarette, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından bölgenin daha güçlü bir şekilde toparlanması için kalıcı konutlar yanında istihdamın da önemli olduğunu vurguladı. Demir, deprem bölgesinde acil ihtiyaçları karşılamak üzere sahada olduklarını belirtirken, büyük savunma sanayi şirketlerinin de belirli teknolojik yatırımları yapmalarını öngördüklerini ifade etti. Bu çerçevede, Malatya'da elektronik sektöründe çok önemli bir bileşen olan çok katmanlı baskılı devre üretim tesisi kurmayı planladıklarını açıkladı.

Demir, "ASELSAN şirketimiz öncülüğünde devam etmesini istediğimiz bu projede, Malatya'da ülkemizin bu ürünün tedariki konusunda hem yerli üretimdeki boşluğun doldurulması hem de bu teknolojinin ilerleyen aşamalarında da yetkinliği Malatya'da oluşturmak üzere bir proje planı yaptık. İlk etapta projeye 1 milyar TL'lik bir yatırımla başlayacağız. Bu yatırım, millilik ve yerlilik anlamında ülkemize katma değer sağlayacak ve ihracat alanında da katkıda bulunacak. Ayrıca, bu stratejik alanda ülkemizin bağımlılığını azaltacak bir yerlileşme hamlesine de büyük katkıda bulunacak" dedi.

Malatya'da hayata geçirilecek tesiste istihdam edilecek personelin bölgeden ve depremzedelerden oluşmasının öncelikleri arasında olduğunu belirten Demir, yapacakları konutlar ile de personelin barınma ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi. Ayrıca, üniversitelere meslek yüksekokulu veya belirli bölümler açarak istihdam edilecek personel konusunda da destek vereceklerini ifade etti. Demir, "Üniversiteli öğrencilerimizi alt sınıflardan başlayarak, bu programa belirli seçim kriterlerini karşılamaları kaydıyla alıyoruz. Öğrencilerimiz bu program çerçevesinde 8 modül ve 350 saatten oluşan bir eğitimden geçiyorlar. Şirketlerde kendilerini tecrübeli arkadaşlarımızla eşleştiriyoruz. Eğitim programına katılıp, iş başında faaliyetleri yakından gözlemliyorlar. Depremzede olma önceliğini getirdik. Bu süreç çerçevesinde 300’ü aşkın öğrencimizi bu programa dahil edeceğiz. Gerekirse sektörün, bölgenin ihtiyacı olan insan ve beyin gücünü sağlamaya da öncü olacak” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081496/aselsandan-malatyaya-1-milyar-liralik-teknoloji-yatirimi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.