Fatih Ünal, ABB'deki işçilerin maaşlarına değindi! ''Halen mağdur''

Fatih Ünal, "Bu işçilerle ilgili bugün cumhurbaşkanımız zam açıkladı. Yüzde 45 zam açıkladı. Bununla ilgili de maalesef bizim büyükşehirimizde işçilerimiz halen mağdur. Bununla ilgili de davul- zurna çaldıracaktınız ama... Sayın başkan Ankara'ya gelemiyor ki nasıl düzeltecek bilmiyorum, inşallah düzeltir." dedi.
Ecem Çetin
|
09 Mayıs 2023, Salı - 18:31
Fatih Ünal, ABB'deki işçilerin maaşlarına değindi! ''Halen mağdur''

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Mayıs Ayı Meclis Toplantısı 2. Birleşimi gerçekleştirdi. 

Toplantı sonunda Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu işçileri için açıkladığı zam oranına değindi. 

"Sayın başkan Ankara'ya gelemiyor ki nasıl düzeltecek"

Zam oranı üzerinden işçilerin kaybıyla ilgili konuşan Ünal, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın seçim çalışmaları nedeniyle şehir dışında olmasına atıfta bulunarak; 

"Bu işçilerle ilgili bugün cumhurbaşkanımız zam açıkladı. Yüzde 45 zam açıkladı. Bununla ilgili de maalesef bizim Büyükşehirimizde işçilerimiz halen mağdur. Hem bizzat zamlarını alamıyorlar hem de maalesef bazı işçiler, bazı şirketlerin yer değiştirerek 2-3 bin liralık bir hak kaybı da oluşuyor. Bununla ilgili de davul- zurna çaldıracaktınız ama... Sayın başkan Ankara'ya gelemiyor ki nasıl düzeltecek bilmiyorum, inşallah düzeltir." ifadelerine yer verdi.

"Haklarını verirseniz mutlu oluruz"

Ünal ayrıca, EYT kapsamında emekli olan işçilerin haklarıyla ilgili de konuştu. Fatih  Ünal, şunları söyledi;

"EYT kapsamında emekli olmuş 500'e yakın işçimiz var. Bunlarla ilgili emekli olmuşlar ama iki aydır emeklilikten kaynaklı haklarını alamıyorlarmış. Sizin de dikkatinize sunuyorum. Bunların haklarını bizzat hemen verirseniz mutlu oluruz. Bazı yerlerdekini vermişsiniz ama bunlarla ilgili henüz bir işlem yapılmamış. 2 aydır da geçmiş, bu insanlar emekli olmuş zaten. Bunların haklarını vermenizde fayda var. "

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081586/fatih-unal-abbdeki-iscilerin-maaslarina-degindi-halen-magdur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.